Hlavní obsah

Hokejový útočník Petr Sýkora by mohl hrát za Jaroslavl

MOSKVA

Hokejový útočník Petr Sýkora by mohl podle informací ruského tisku v příští sezóně hrát v KHL. O třiatřicetiletého dvojnásobného vítěze Stanleyova poháru, jenž vynechal podstatnou část minulé sezony kvůli různým zdravotním problémům, se podle zdroje serveru gazeta.ru uchází Lokomotiv Jaroslavl.

Foto: Jason Redmond, ČTK/AP

Petr Sýkora v dresu Minnesoty.

Článek

Před měsícem se přitom v Rusku psalo o zájmu Magnitogorsku, za nějž Sýkora hrál v sezóně 2004/05 při výluce NHL. Plzeňský rodák tehdy ČTK řekl, že se soustředí na to, aby byl stoprocentně fit a měl jistotu, že zápasovou zátěž zvládne.

Minulá sezóna se mu zejména kvůli zdravotním problémům nevydařila. Na jejím začátku podepsal jako čerstvý vítěz Stanleyova poháru v dresu Pittsburghu roční smlouvu s Minnesotou, za kterou ale nakonec odehrál jen čtrnáct zápasů.

Nejprve jej přibrzdily problémy s třísly, poté otřes mozku a na konci ledna se dohodl s klubem na předčasném ukončení smlouvy, po kterém podstoupil operace břišního svalstva.

Sýkora by mohl v Jaroslavli nahradit krajana Zbyňka Irgla. Ruský tisk sice již v květnu informoval, že se Irgl dohodl s Lokomotivem na nové tříleté smlouvě, ta však podle všeho ještě podepsaná nebyla. "Jednáme s ním, ale je příliš brzy říci, že ji podepsal," řekl prezident klubu Jurij Jakovlev deníku Sovětskij Sport.

Reklama