Hlavní obsah

KHL stojí. Jedná o Lvech z Hradce v Popradu

PRAHA

HC Lev Hradec Králové v Kontinentální hokejové lize? Ale nakonec ve slovenském azylu v Popradu? Výsledek je zatím takový. Česká strana věří, slovenský svaz neřekl ne, ruské vedení soutěže studuje zaslané dokumenty. Jízdní kalendář KHL pro ročník 2010/2011 byl podle serveru sport-express.ru pozastaven.

Foto: Milan Syruček, ČTK

Český brankář Dominik Hašek má jistotu, že bude hrát KHL, podepsal smlouvu s moskevským Spartakem. HC Lev jistotu nemá. Jak dopadne?

Článek

Důvodem je nejistý počet účastníku pro nadcházející sezónu. V návrhu je 23 týmů, ale svoji touhu stále vstoupit do ligy mají Lvi z Hradce Králové, kteří by chtěli hrát rok v Popradu, když neuspěli v Česku. Nejde však o přesunutí klubu, ale jen o hostování pro jednu sezónu.

„Projekt, který je kompletně připraven a zajištěn, nedošel v Hradci Králové k naplnění kvůli postoji ČSLH. Snažíme se stále o možnost, aby náš klub vstoupil do druhé nejlepší hokejové ligy na světě a věříme, že to bude přínos pro Česko i Slovensko a motivace pro fanoušky vidět hvězdy, včetně českých a slovenských, na vlastní oči,“ řekl Zdeněk Šesták, ředitel komunikace HC Lev Hradek Králové.

Hradec věří, Slováci jsou diplomatičtí

Slovenský hokejový svaz potvrdil, že obdržel žádost o povolení startu KHL na území Slovenska. Poté se jí zabýval výkonný výbor. Výsledek zatím spíše diplomatický. „HC Lev Hradec Králové není členem Českého svazu ledního hokeje, není ani členem Slovenského svazu ledního hokeje, je to nezávislý klub. Český klub musí splnit podmínky IIHF, o jeho startu se rozhodne až potom,“ sdělil Sport.cz Peter Dobiáš, mluvčí Slovenského svazu ledního hokeje.

A proč Poprad? "Toto město bylo vybráno po důkladném prostudování všech možností s přihlédnutím k dobrému zázemí, vyhovujícímu stadiónu a infrastruktury města. Výsledky všech jednání jsou pozitivní,“ pověděl Zdeněk Šesták.

Mezitím v pondělí zasedla zvláštní komise KHL a začala studovat dokumenty zaslané do Moskvy. Definitivní verdikt vyřkne prezident soutěže Alexander Medvěděv. Podle sport-expressu jsou ale šance na přijetí nízké. „V následujících dnech mají proběhnout osobní jednání s panem Medveděvem. Termín rozhodnutí ale není konkrétně stanoven. Jsme v kontaktu s více než třiceti hráči. Jsme připraveni sestavit konkurenceschopný tým, jinak bychom o působení v KHL neusilovali,“ dodává Šesták.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články