Hlavní obsah

Brendl nebude pokračovat v Novgorodu, měl přehnané požadavky

NIŽNYJ NOVGOROD

Hokejový útočník Pavedl Brendl už nebude v příští sezoně hrát za Torpedo Nižnyj Novgorod, jehož dres oblékal v Kontinentální lize v uplynulých dvou letech. Podle generálního ředitele ruského klubu Sergeje Kolotněva měla opora týmu při jednání o nové smlouvu příliš velké finanční požadavky.

Foto: www.khl.ru

Pavel Brendl v dresu Nižného Novgorodu

Článek

"Začali jsme s Pavlovým agentem jednat už v lednu, ale jeho podmínky byly přehnané. Byla to částka, za jakou by se dal pořídit hráč ruské reprezentace," uvedl dnes Kolotněv na klubovém webu s tím, že už v dubnu bylo jasné, že Brendl v týmu pokračovat nebude.

"Zkoušeli to i v jiných týmech KHL, ale nikde se nedohodli. Pokud vím, snaží se Pavel najít angažmá v Americe," dodal ruský funkcionář na adresu čtvrtého hráče draftu z roku 1999, který v NHL prošel Philadelphií, Carolinou a Phoenixem.

Brendl byl druhým nejlepším střelcem základní části KHL s 27 góly. K nim přidal deset asistencí, což z něj dělalo nejproduktivnějšího hráče Torpeda. V Nižném Novgorodu skončil po sezoně i další český útočník Jaroslav Bednář.

Reklama

Související témata: