Hlavní obsah

Brankář Nabokov by měl v příštích letech chytat za Petrohrad

PETROHRAD

Zkušený ruský brankář Jevgenij Nabokov bude podle zpráv ze zámoří chytat za Petrohrad, který je účastníkem KHL. Podle informací klubového webu ruského týmu podepsal Nabokov, jenž se stal v NHL volným hráčem, čtyřletou smlouvu. Podle některých zdrojů se však Petrohradu upsal dokonce na šest let s celkovým platem 24 milionů dolarů.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Nabokov strávil celou svou kariéru v elitní lize v San Jose. V sezoně 2000/01 získal Calderovu trofej určenou nejlepšímu nováčkovi. Minulý ročník, v němž pomohl Sharks až do finále Západní konference, v kterém jeho tým podlehl Chicagu, byl jedním z nejpovedenějších, které Nabokov v NHL odchytal. Přesto se od kalifornského klubu nabídky na prodloužení kontraktu nedočkal.

Účastník letošních olympijských her ve Vancouveru nastoupil v uplynulé sezoně v dresu Žraloků do 71 zápasů, v nichž inkasoval v průměru 2,43 gólu na zápas při úspěšnosti zákroků ve výši 92,2 procenta. Celkem má v NHL na kontě 563 utkání, během kterých dosáhl průměru 2,39 obdrženého gólu na utkání s úspěšností zákroků 91,2 procenta.

V ambiciózním týmu Petrohradu, do jehož kádru patří také další bývalí hráči z NHL jako například Sergej Zubov, Darius Kasparaitis, Alexej Jašin či Sergej Brylin, se Nabokov potká také s českým útočníkem Petrem Čajánkem. Ten o rok prodloužil své působení v klubu již před měsícem. V Petrohradu by však měl působit i český gólman Jakub Štěpánek a na postu asistenta Václav Sýkora.

Reklama

Související témata: