Hlavní obsah

Komise KHL je na Slovensku, má padnout ortel o HC Lev Hradec Králové

PRAHA

Pátek 16. července. To je datum, kdy má padnout rozhodnutí o HC Lev Hradec Králové. Přijme vedení KHL jeho žádost a povolí hostování v Popradu? Tak zní v podstatě jediná otázka, na kterou chce každý znát odpověď. Podle stránek khl.ru dnes začala na Slovensku pracovat komise, která posoudí připravenost místní infrastruktury.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr při Utkání hvězd KHL

Článek

HC Lev Hradec Králové neuspěl v Česku, když byl proti Český hokejový svaz, nyní zkouší najít azyl u východních sousedů. „Nepředpokládám dnes konkrétní závěr,“ napsal Sport.cz Zdeněk Šesták, ředitel komunikace HC Lev Hradec Králové.

Celkový rozpočet klubu by mohl být podle slovenského portálu sme.sk až 340 miliónů korun. Což je více než dvojnásobná částka, kterou disponují nejbohatší kluby české extraligy.

„Pro fanoušky by to bylo velké lákadlo. Hrát takovou ligu v Česku by bylo pěkný, ale aby Hradec hrál v Popradu, to mi přijde už divný,“ myslí si Roman Červenka, který odchází ze Slavie do Avangardu Omsk. Tedy týmu hrajícího Kontinentální ligu. Zkušenost s totou soutěží má už Jaroslav Bednář. „Kontinentální liga je druhá nejkvalitnější na světě. Hrají v ní nejlepší hokejisti, to je obrovské lákadlo pro české i slovenské fanoušky.“

Reklama

Související témata: