Hlavní obsah

Hradec bude hrát v příští sezóně KHL. Ovšem v Popradu

PRAHA

HC Lev Hradec Králové bude součástí KHL v sezoně 2010/11. Tým by měl hostovat v Popradu. Informoval o tom webový server khl.ru. Co se českému klubu nepovedlo na rodné půdě, zdařilo se na Slovensku.

Foto: www.khl.ru

Ilustrační foto.

Článek

Ve středu a ve čtvrtek pracovala komise KHL v Popradu. Zkoumala infrastrukturu a podmínky pro sehrání soutěže na požadovaném místě. HC Lev Hradec Králové bude prvním týmem v "ruské" lize, který nepochází z bývalých států Sovětského svazu. Díky pátečnímu přijetí bude mít KHL v příští sezoně 24 mužstev. Kontrolní komise ale našla na Slovensku i nedostatky, které musí být vyřešeny do začátku ročníku 2010/2011.

„Ano, je to pravda, ale jsme dohodnuti, že ke všemu se bude vyjadřovat pan Šesták," řekl Jaroslav Zídek, který se v celém podniku také angažuje. Mluvčí byl v páteční podvečer vytížen a připravoval oficiální prohlášení. „První zprávu podá pan Šesták,“ vyjádřil se obdobně i sportovní ředitel klubu Otakar Janecký.

„Jsme přesvědčeni o zájmu fanoušků o KHL, druhou nejprestižnější hokejovou ligu na světě, fanoušků nejen z Popradu, ale ze širokého okolí. Taková věc může přinést prestiž celému regionu a zvýšit renomé Slovensku nejen po sportovní stránce,“ řekl už dříve ředitel komunikace HC Lev Zdeněk Šesták.

Slovenští fanoušci se tak mohou těšit i na české hvězdy, na které český milovník hokeje bude koukat jen v televizi. Do Popradu přijede třeba Jaromír Jágr či Dominik Hašek. „Jsme v kontaktu s více než třiceti hráči, jsme schopni připravit konkurence schopný tým. Hlavními postavami budou čeští a slovenští hráči,“ vyjádřil se také už také před časem Šesták. Rozpočet  klubu na celou sezonu by měl dosahovat výše až 350 miliónů korun.

HC Lev Králové chtěl původně hrát na české půdě, ale Český hokejový svaz s touto variantou nesouhlasil. Poté přišla na řadu slovenská verze. Ta našla svoji odezvu. Český klub tak bude hostovat na Slovensku. „Určitě se rád na KHL podívám, třeba i osobně na Slovensku. Taková soutěž, to je dobrý tahák pro slovenského diváka. Prostě atraktivita pro publikum, lidé mohou vidět kvalitní hokejisty,“ vyslovil se bývalý hokejista Dárius Rusnák.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články