Hlavní obsah

Hradec má v KHL trénovat Slovák. V týmu budou i Rusové, Finové a Kanaďané

PRAHA

První obrysy získává sestava a realizační tým nového československého účastníka hokejové KHL. HC Lev Hradec Králové má trénovat slovenský kouč, jeho jméno zatím nepadlo, v sestavě by se pak mohl objevit Jaroslav Bednář. Možná také Jan Platil. Tým, který bude hostovat v Popradu, je zařazen do divize s moskevskými kluby Dinamo, Spartak a CSKA, dále s SKA Petrohrad a Dinamem Riga.

Foto: www.khl.ru

Ilustrační foto.

Článek

„Je správné, že se liga rozhodla zařadit HC Lev do KHL, doufám, že vše potvrdí představenstvo,“ vyjdřil se pro Sovětskij sport Alexander Medvěděv, šéf Kontinenální ligy. „Klub pracoval tvrdě a vypadá celkem slušně,“ dodal.

Podle Dmitrije Kurbatova, organizačního ředitele KHL, má už klub i svého trenéra. „Jde o známé jméno. Rusové ho také znají. Je to Slovák. Hrát v mužstvu budou především Češi a Slováci. V týmu se ale objeví i Rusové, Finové a Kanaďané,“ řekl také Kurbatov pro Sovětskij sport.

Podle tohoto média by měli podepsat smlouvu s nováčkem soutěže útočník Jaroslav Bednář a obránce Jan Platil. Tedy hráči, kteří už mají s KHL zkušenosti.

Kdo ale stojí za celým projektem, který má mít rozpočet na sezonu okolo 350 miliónů korun? To podle Kurbatova nelze přesně říci. „Celý svět se globalizuje, takže nemůžeme automaticky povědět, které peníze jsou z Ruska a které z Evropy. V tomto projektu nejsou žádné přímé investice z ruských společností. Už Alexander Medvěděv zdůraznil, že HC Lev si musí vybudovat pozici jako československý klub a obchodní kontakty musí směřovat k místním sponzorům."

Reklama