Hlavní obsah

Příští pondělí konec tajností. Hradec oznámí vše o KHL v Popradu

PRAHA

Otázky, které nemají odpovědi. Tedy zatím. Příští pondělí 26. července má být vše odtajněno. V hlavní roli HC Lev Hradec Králové a KHL v Popradu. Oficiálně jméno trenéra, seznam podepsaných hráčů, odhalení sponzorů, a také výše stamiliónového rozpočtu. Do té doby jen dohady a spekulace.

Foto: www.khl.ru

Ilustrační foto.

Článek

„Co se týče hráčů, tak sportovní ředitel pan Janecký oživil po pátku kontakty. Případná jména komentovat nebudu,“ řekl osmačtyřicet hodin po přijetí do rodiny KHL ředitel komunikace Zdeněk Šesták. I přesto se například hovoří o jménu útočníka Jaroslava Bednáře. „Tento hráč průběžně podporoval náš projekt,“ pověděl Šesták o hokejistovi, který je zatím bez angažmá. Navíc by rád působil kvůli rodině blízko domova, takže varianta „Poprad“ má logiku.

Podle Dmitrije Kurbatova, organizačního ředitele KHL, je znám i trenér. Má pocházet ze Slovenska. „Nechme vše na příští pondělí, kdy proběhně oficiální představení trenéra a týmu,“ pronesl také mluvčí hradeckého klubu. Tedy 26. července první společný trénink a příprava Hradce na premiérový ročník v Kontinentální lize. Podle deníku Sport by měl ale mužstvo převzít kouč Miloslav Hořava s Radimem Rulíkem.

Jména sponzorů jsou držena v tajnosti

Otázka rozpočtu, který má dosahovat výše 350 miliónů korun, má podle Šestáka reálné základy. „Vždy se o ní mluvilo. Není důvod to nyní měnit,“ přiznal. Ale jména sponzorů, kteří do klubu potřebné finance nalijí, jsou nadále uzamčena v nedobyném trezoru. Klíč má jen hrtska vyvolených. Zatím se ví, že jde o čtyři až pět velkých firem, které mají být stěžejními mecenáši klubu. „Do telefonu to přece nejde, vše musí být připravené. Ale peníze jsou už dnes globální, nejde výhradně o ruské finance. Počet velkých firem souhlasí. Dále jsme otevřeni dalším jednáním se společnostmi, které mají také zájem o sport,“ dodal Šesták.

Shrnutí napsaného je patrně jediné. V pondělí 26. července by mělo vše vyjít ve známost v místě, o kterém se říká, že je bránou do Vysokých Tater. A odtud chce otevřít dveře Hradec Králové do KHL.

Jenže pozor! Vedení Slovenského hokejového svazu se bude působením Hradce Králové opět zabývat. „Je zřejmé, že případné odehrání celého ročníku „zahraniční“ soutěže na území Slovenské republiky se bude významně dotýkat zájmu slovenských extraligových klubů a proto bude pro konečné rozhodnutí SZLH důležité i stanovisko Pro-Hokej a.s. jako řídícího orgánu nejvyšší hokejové soutěže Slovnaft extraligy,“ píše se v prohlášení slovenského svazu. Co přinese toto sezení? Potvrzení, komplikace...

Reklama

Související témata: