Hlavní obsah

Jágr jede do Německa trénovat. A sám přiznává, že přímo z voleje

V sobotu se potkal na tenisu s premiérem, poté zašel na Pražský hrad na svatební veselí, k tomu běží jeho hokejová škola. Ve středu všechna rozptýlení skončí. Jaromír Jágr míří na téměř dva týdny do Německa. Tam si všechny hráče svolal zaměstnavatel Avangard Omsk. Společná příprava na nový ročník Kontinentální ligy startuje.

Foto: Michaela Feuereislová

Hokejista Jaromír Jágr se s přítelkyní Innou Puhajkovou zúčastnil tenisové svatby Radka Štěpánka s Nicole Vaidišovou.

Článek

V posledních týdnech v Česku panovalo tropické počasí. Vy jste si přivezl z mistrovství světa zraněnou nohu. Jak jste se připravoval na další sezónu? Na soustředění jdu úplně z voleje (smích). Noha bolela, takže jsem se přes léto netrápil, dal jsem si přes měsíc volno. Ve Slaném máme hokejovou školu, tak jsem si byl asi třikrát zabruslit. Mám dobrý pocit, noha nebolí. Ale tenis jsem nehrál, to je úplně jiný pohyb. Na ledě to je jiné, tam se to dá trošičku režírovat.

Další ročník KHL je před vámi. Tam se máte potkat i s Hradcem Králové, který bude hrát v Popradu. Co tomu říkáte? Lidi z Hradce, kteří o to měli zájem, tak celou věc dokončili. Nedohodli se tady v Čechách, takže využili nabídky ze Slovenska. Člověk nikdy neví, co se stane zítra.

Mrzí vás, že si nezahrajete v Česku? Rád bych si zahrál, ale je to dálka. Když letíte šest hodin, tak každá hodina je znát.

Co si myslíte o hradeckém projektu? S nikým jsem nemluvil. Vím, že se v tom nějakým způsobem angažuje můj agent pro Rusko Jarda Zídek, ale kdo to řídí, kdo je majitelem, nevím.

Jde podle vás o dobrý obchod? To těžko. Byznys to může být jedině, když seženete sponzory, kteří dají více peněz, než vy utratíte. A o tom pochybuji.

A co pohled, že Slováci budou fandit Hradci Králové? Musíme počkat, je moc brzo, jestli bude mít vůbec Slovensko o KHL zájem. Nikdo neví, jak by to vypadalo, kdyby se hrálo v Hradci. Je to zvláštní. V KHL jsou kvalitní hráči, ale nikdy nebudou táhnout jako týmy z NHL. Na druhou stranu chápu, že rivalita mezi českými týmy je větší. Fanoušci se radši půjdou podívat na zápas Hradce Králové s Pardubicemi. To je můj názor.

Ve středu se sejdete se spoluhráči z Omsku, sledoval jste dění v klubu přes léto? Abych byl upřímný, tak vím o posilách jako jsou Červus a Škoulič (Červenka, Škoula). Koho jsme ztratili, tak nemám vůbec ponětí, ani nevím, koho jsme z ruských hráčů podepsali. A že bych studoval a koukal na stránky Omsku, to vůbec ne. Co se děje, zjistím až na soustředění.

Objevily se údajně neshody, že Omsk začal trénovat dříve než je ve smlouvě KHL? Já jsem asi jediný, který nepodvádí (smích). Já lhát a podvádět nemůžu.

V minulé sezóně jste mimo KHL hrál také na olympiádě a mistrovství světa, stihl jste si odpočinout? Víceméně nebyl čas. Bylo by lepší, kdyby byla dovolená delší. V tomto mají výhodu hráči z NHL. Hlavně ti, kteří se nedostanou do play-off. Mají hodně času někam odjet, užít si. Fotbalisté a tenisté si vůbec neoddychnou. Říkají dovolené dvoum až třem týdnům, není co závidět.

Sledoval jste mistrovství světa ve fotbale, měl jste favorita? Uruguay, té jsem fandil, moc nefilmovala. Líbil se mi hlavně Forlán, něco z něj vyzařovalo. Díky tomu jsem jim fandil. Dávali góly, bylo to z jejich strany takové férové. Když někdo někoho kopnul, tak se omluvil, to jsem u jiných mančaftů neviděl. Ale to je můj názor, já se na tohle dívám jinak než fotbalový fanoušek.

Nakonec zlaté medaile získalo Španělsko. Kde vy máte svoji placku z Německa? Nikam jsem ji nenosil, takže jsem neměl žádnou příležitost ji ztratit. Věděl jsem, že když mi ji nikdo neukradne, tak ji najdu na místě, kam jsem ji položil (smích).

Reklama

Související témata: