Hlavní obsah

Vampola má HC Lev jako jednu z variant, má nabídky z Ruska

PRAHA

Hokejový útočník Petr Vampola patří mezi hráče, které má v hledáčku nový klub HC Lev Hradec Králové. Působení v klubu, který má v nadcházející sezoně hrát Kontinentální ligu v Popradu, bere mistr světa z Kolína nad Rýnem po krachu angažmá v Budivelniku Kyjev jako jednu z variant, ale ve hře jsou podle něj také ruské kluby z KHL.

Článek

Vampola měl působit v Kyjevě, který nejdříve vedení KHL přijalo jako nováčka pro nadcházející ročník, ale pak jej kvůli nevyhovujícímu stadionu vyloučilo. "Já a Poprad? Je to v řešení. Vedení kontaktovalo mého agenta, že by měli zájem, abych tam šel. Já už mám teď i nějaký tým v Rusku, takže to, že se tam dostali, je určitě dobrá zpráva, nebráníme se jednání a uvidíme s jakými přijdou podmínkami," řekl novinářům Vampola při víkendovém tenisovém turnaji Jágr Teamu v Praze.

Po zkušenosti s Kyjevem je ale opatrný s předběžnými soudy. HC Lev také nemá ještě své působení v Popradu definitivně potvrzené. "Jde o to, že je to všechno hodně narychlo. Věřím tomu, že to zvládnou, že tam jsou správný lidi, kteří tomu rozumí. Uvidíme, jak bude klub jednat a jak k tomu přistoupí, jakou budou mít snahu, abych tam šel. Ale je možné, že se už domluvím s někým z Ruska. Jsou tam dva tři týmy, které by měly zájem," doplnil Vampola.

Z Popradu by to měl v sezoně ještě blíže domů než z původně plánovaného Kyjeva. "Bylo by to určitě příjemný, ale na druhou stranu je tam strašně moc práce. Nevím, jak to tam bude fungovat. Věřím, že to tam všechno zvládnou," prohlásil Vampola. Přestože byl bez angažmá, kauzu vstupu Hradce Králové do KHL nesledoval. "Ani jsem moc nevěřil, že by to ten Poprad mohl dostat. Ale povedlo se to, tak jsem to sledovat začal, s agentem jsme se o tom začali bavit a záleží na nich, jak k tomu přistoupí."

Vampola, který při svém premiérovém startu na mistrovství světa v Německu slavil hned titul, chce mít brzy jasno. Jeho prioritou je KHL. "Všichni asi vědí, že jsem chtěl jít do Ruska. Nebyla to žádná sranda, když Kyjev skončil. Kvóty cizinců jsou tam většinou plné, takže jsem strach o angažmá určitě měl. Teď je to na dobré cestě, tak uvidíme, jak to dopadne," dodal Vampola.

Reklama

Související témata: