Hlavní obsah

Zápas HC Lev o KHL vrcholí, do Popradu míří agenti i hráči

PRAHA

Pondělí může nést přízvisko osudové. Výkonný výbor Slovenského hokejového svazu bude rozhodovat o HC Lev Hradec Králové a jeho hostování v Popradu. Pokud padne ano, mělo by vše nabrat rychlý spád. A hlavně by měla být odtajněna jména trenérů, hráčů, sponzorů. Zatím je vše ve stavu neurčitém.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Zimní stadion v Popradu

Článek

V pátek vydaly souhlas kluby slovenské hokejové extraligy. Jenže ty nemají rozhodovací právo. Přesto se počítá, jejich vyjádření bude bráno jako kladné doporučení. Podle slov hráčských agentů je znát, že finiš se blíží. „V pondělí máme naplánováno jednání přímo v Popradu. Naše společnost s HC Lev jednala a v tuto chvíli přichází v úvahu přibližně šest až sedm hráčů,“ vyjádřil se pro Sport.cz Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services.

Stejně i další hráči v tomto hokejovém klání, který je zatím hráno spíše jako virtuální. „HC Lev má zájem o pět našich hráčů, dva zvažují, že v pondělí do Popradu pojedou,“ přidal se Robert Spálenka ze Sport Invest Group. Podobně jako František Tausch ze společnosti Global Management Group. Ten byl i konkrétní. „Jednáme, nabízíme i finské hráče, mezi nimi je i brankář Tero Leinonen, který se v pondělí do Popradu chystá.“

Útočník Jaroslav Bednář je mezi adepty, o které má zájem HC Lev.foto: ČTK/René Volfík

Své zástupce nabízí i Aleš Volek ze společnosti ALVO Sports Management. „Máme v jednání tři hráče, bavíme se spolu dlouhodobě, věříme, že to dopadne.“ Jména zhruba dvacítky hokejistů zůstávají většinou zahalena tajemstvím. Oficiálně nikdo ještě žádný kontrakt nepodepsal.

Nic definitivní není ani na trenérských postech. „Stále jednáme, jasno by mělo být během úterý, středy,“ nechal se v neděli slyšet Miloslav Hořava, který by mohl usednout na lavičku s Radimem Rulíkem.

A ono hráčské obsazení? Bednář, Platil, Brendl, Irgl, Duda, Hruška, Kraft, Havíř, Bartečko, Pálffy, Križan, Suchý, Lintner, Leinonen. Hokejisté, kteří se objevili v možných hypotézách. Kolik jich oblékne dres HC Lev? A kde bude klub registrován? „To není zatím jasné, s tím souvisí další věci, jako sociální pojištění, daně,“ dodal Robert Spálenka.

Reklama

Související témata: