Hlavní obsah

Bednář a Hořava trénují v Popradu na KHL. Slovenský svaz ale nedal souhlas

POPRAD

A je tu překvapení. HC Lev Hradec Králové zatím nemůže hrát KHL v Popradu. Takové prohlášení vydal Slovenský hokejový svaz. A nerozhodne se ani v úterý. Ale ani ve středu. Definitivní stanovisko padne až 18. srpna. Tedy necelé tři týdny před začátkem soutěže. Důvodem zamítnutí bylo, že Hradec nepředložil všechny dokumenty ke splnění požadovaných podmínek. Klub musí vše napravit do 10. srpna.

Foto: Peter Lázár, ČTK

Šatna na zimním stadiónu v Popradu. Zda ji budou v příští sezóně obývat i hradečtí Lvi je stále nejisté.

Článek

„Podmínky vyplývaly mimo jiné z legislativních norem IIHF a byl jimi podmíněný souhlas výkonného výboru SZLH s účinkováním klubu v Kontinentální hokejové lize na území Slovenska. HC Lev byl o nutnosti splnění těchto podmínek seznámen dopisem ze dne 25. června," je napsáno v prohlášení slovenského svazu.

Premiérové utkání má mužstvo v plánu na 10. září, kdy má hrát v Kazani. Poté další tři utkání venku. Jenže je tu otázka. Dokud slovenská strana nevydá kladné stanovisko, nemůže klub oficiálně představit hráče ani trenéry. Má šanci je udržet či získat další?

Lvi za hradbou mlčení 

Potencionální adepti nyní absolvují přípravný kemp v Popradu. Mezi nimi jsou například Jaroslav Bednář, Miloslav Hořava, Róbert Petrovický, Lukáš Poživil, Libor Pivko, Patrik Valčák. Společně s nimi do tréninkové haly mířil i trenér Miloslav Hořava, který by se měl stát jedním z koučů týmu. „Nic vám neřeknu,“ prohodil jen a zmizel za zdmi zimního stadiónu. Stejně tak i Hořava mladší a Bednář. „Nesmíme mluvit.“ Všichni se obrací na reglement KHL.

„Vše koordinuje pan Šesták, dnes vám rozhovor neposkytnu,“ pověděl o pár minut později také sportovní manažer klubu Otakar Janecký, když odcházel z hotelu AguaCity. V rukou přitom držel nadité desky a neustále telefonoval.

Hráči měli naplánovaný pondělní odpolední trénink na šestnáctou hodinu. Už před třetí odcházeli v letním odění z hotelu na další fázi přípravy. Ve čtyři měli jít na led. Měli. Jak se asi patnáct hráčů sešlo, dveře za nimi zaklaply - vstup zakázán.

Podle původního scénáře chtěl klub v úterý představit trenéry a hráče. Ale po tahu Slovenského hokejového svazu vše nabírá podobu mírně řečeno skeptickou. Vydrží oslovení tři týdny čekat a trénovat, aniž by měli jistotu, že padne výrok ano? Kolik jedinců bude chtít podstoupit tento nečekaný letní adrenalin.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články