Hlavní obsah

Hašek je neuvěřitelný profesionál. Budí respekt i ostych, říká o něm trenér Říha

Premiéra v dresu Spartaku Moskva se nekonala. Nešťastná rána pukem v úterý vše zhatila. Následkem je naštípnutá kost prstu levé ruky. Dominik Hašek ve čtvrtek proti Zlínu nechytal, fanoušci se pětačtyřicetiletého gólmana v Havlíčkově Brodě nedočkali. „Zranění není problém, on se připraví. Sám říkal, že zápasů je asi hodně, takže je zbytečné, aby je všechny odehrál. Spíš jsme chtěli, aby chytal kvůli divákům,“ říkal po utkání se Zlínem trenér Miloš Říha.

Článek

Pane Řího, jak zní diagnóza Haškova prstu? On má. Jak to říct česky (úsměv). V ruce kde drží lapačku, tak má malinko naštípnutou kost.

Jak dlouho se bude léčit? Není to tak strašné, ale nechceme riskovat. Maximálně čtrnáct dnů.

Přerušil přípravu? Ne, na tréninky chodí, ale nechytá. Bruslí a dělá si svoji práci v brankovišti.

V Havlíčkově Brodě máte už druhý týden přípravný kemp, jak ho hodnotíte? My to tady máme zaměřený na kondici a na poznání mužstva. Já jsem tu spokojený, jsme tu už třetí rok. Hráči ke všemu přistupují dobře.

Český brankář Dominik Hašek krátce poté, co podepsal smlouvu s moskevským Spartakem.foto: ČTK/Milan Syruček

A pohled na Dominika Haška? To se těžko hodnotí, ale spokojenost určitě, protože jeho práce je neuvěřitelná. On ukazuje, jaký je profesionál, jak se umí na sezónu připravit, pracuje svědomitě.

Od některých spoluhráčů ho dělí více než dvacet let, jak se na něj dívají? Byl ostych, ale ten musí být, nebylo by normální, kdyby nebyl. Kluci se teprve poznávají, ale respekt musí být.

Několikrát jste řekl, že chcete, aby byl vaší prodlouženou rukou. Už se tak děje? Já to tak nechci brát. Já to chci brát tak, že ne jen mě budou poslouchat v kabině. Že budou poslouchat i někoho jiného, když něco řekne.

I bez Haška jste vyhráli přípravný zápas proti Zlínu, ale často jste se rozčiloval, že? Když jsme hráli jednoduše, tak to nemělo chybu, ale někteří hráči nemají myšlení na takové úrovni, aby to zvdládli. Každý to tahal a všímali jsme si spíše šarvátek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články