Hlavní obsah

Může KHL dohnat NHL? Bůh nám žehnej, aby se tak stalo brzy, pravil Ovečkin

PRAHA

Místo helmy si vzal sluchátka a odpovídal. Ruský hokejista Alexander Ovečkin zavítal do rádia Komsomolskaja Pravda a Sovětskij sport část rozhovoru otiskl. Hvězda Washingtonu a NHL nyní pobývá v Moskvě a nedělá nic zvláštního. Tedy podle svých slov. Pokud ano, tak se snaží vyhýbat dopravním zácpám. Ty označil za skutečný hit.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Alexander Ovečkin slaví svůj gól proti Torontu. V minulé sezóně NHL jich vstřelil 57.

Článek

Americký novinář Jim Murray kdysi řekl: Lední hokej, to je vražda na ledě. Souhlasíte? Porovnání minulosti a současnosti nemá smysl. Proč by se měl hokej měnit, změnil se už dvacetkrát. Hráči to nedělají, to čas. Jsem spokojený s dnešním hokejem. Fanoušci mohou sledovat NHL, KHL i jiné ligy. Výběr mají bohatý.

Co říkáte na prohlášení Maxe Talbota z Pittsburghu? Pronesl, že vás nenávidí a nemá vás rád od prvního setkání... Každý má svůj názor. Talbi to řekl prostřednictvím médií, ne do mého obličeje. Samozřejmě bychom se měli zodpovídat za svá slova. Možná, že si chtěl vytvořit PR.

Během olympiády ve Vancouveru jste měl incident po čtvrtfinále, kdy Rusko prohrálo s Kanadou 3:7. Jednomu reportérovi jste rozbil kameru. Jak se na tutu událost díváte s odstupem času? On měl přilepenou kameru na tváři a řekl, jestli odpovím na pár otázek. Odpověděl jsem: Ne chlapi, bez komentáře. Někteří lidé to nechápou. Zvlášť, když se cítíte hrozně po takové porážce. K tomu to byl fanoušek, který neměl akreditaci a vše natáčel na profesionální kameru.

Co si myslíte o přestupu brankáře Jevgenije Nabokova, který z NHL odešel a upsal se Petrohradu v KHL za čtyřiadvacet miliónů dolarů na šest let? Překvapilo mě to. Je to velice kvalitní brankář v nejlepších letech, ale každý si vybírá svoji cestu. Přeju mu úspěch v KHL. A také, aby se mu vyhnula zranění. Pokud by se tak stalo, fanoušci by na něj křičeli, proč jsi sem přišel.

Může se Kontinentální liga za čtyři roky vyrovnat zámořské soutěži? Může se stát cokoliv. KHL jde správným směrem, ale NHL je stroj, který nelze srovnávat s ruskou ligou. Možná za pár let by bylo možné takové srovnání vhodné. Bůh nám žehnej, aby se tak stalo brzy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články