Hlavní obsah

Červenka hrál poprvé za Omsk a hned skóroval

Úspěšnou premiéru v dresu Avangardu Omsk má za sebou český hokejový útočník Roman Červenka. Jeho nový zaměstnavatel z Kontinentální hokejové ligy (KHL) porazil na soustředění v německém Füssenu rakouský tým Red Bull Salcburk 5:2 a Červenka, jenž nastupoval po boku Jaromíra Jágra v prvním útoku Omsku, k tomu přispěl úvodním gólem přípravného utkání.

Foto: Petr Josek, Reuters

Roman Červenka (vpravo) na střídačce národního týmu s Jaromírem Jágrem.

Článek

Z první herní přípravy Omsku uběhlo jen třináct minut a Roman Červenka ze sebe setřásl napětí z toho, jak dobré výkony od něj noví šéfové Omsku očekávájí. Dostal se k volnému puku po přihrávce od Škouly a hned překonal brankáře Salcburku.

Hokejisté Omsku poté přidali ještě další čtyři branky a rakouského outsidera v poměrně vlažném tempu jasně přehráli. Salcburk skóroval pouze dvakrát a pokaždé to bylo v početní výhodě, při které hrál Omsk jen ve třech. Poprvé na začátku druhé třetiny a pak v samotném závěru celého utkání.

Červenka nastoupil na levém křídle prvního útoku Omsku. Na pravé straně měl parťáka ze zlatého týmu na posledním mistrovství světa Jaromíra Jágra, centra dělal dvěma českým hvězdám Alexej Kaljužnyj.

Zápasový dres Omsku poprvé oblékl také další český nováček Martin Škoula. Zkušený obránce nastupoval v první obranné formaci s jinou čerstvou posilou, Kanaďanem Brendanem Bellem.

Avangard Omsk - Salcburk 5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
Branky: 13. Červenka (Škoula), 17. Bondarev, 36. Muchačev, 39. Pěrežogin, 55. Sentjurin.
Sestava Omsku:
Kuzněcov (Rejzvich) - Bell, Škoula, Muchačev, Kuljaš, Rjabykin, Bondarev, A. Bělov, V. Bělov, Ježov - Červenka, Kaljužnyj, Jágr - Averin, Kurjanov, Pěrežogin - Malyšev, Semin, Vlasenkov - Šiškanov, Pervušin, Sentjurin - Orlov, Kalinin.

Reklama

Související témata: