Hlavní obsah

Petrohrad pokračuje v nákupech, na pět let přichází Afinogenov

PETROHRAD

Vedení ruského klubu SKA Petrohrad nadále rozhazuje penězi. Po angažování Jevgenije Nabokova a Denise Grebeškova a námluvách s Iljou Kovalčukem přetáhli z NHL i dalšího krajana. Rovnou na pětileté smlouvě se zástupci klubu z Kontinentální hokejové ligy (KHL) dohodli s útočníkem Maximem Afinogenovem, jenž hrál naposledy za Atlantu Thrashers.

Foto: Don Heupel, ČTK/AP

Český hokejista Aleš Kotalík blahopřeje svému spoluhráči Afinogenovovi, jenž se trefil do sítě Vancouveru.

Článek

Příchod Afinogenova potvrdil na dnešní tiskové konferenci klubu prezident SKA Petrohrad Alexandr Medveděv. Smlouva zní na pět let plus roční opce, další podrobnosti klub zveřejňovat nechtěl.

Třicetiletý Afinogenov je odchovanec Dynama Moskva, v roce 1999 tohle skvěle bruslící pravé křídlo odešlo do NHL. S výjimkou výluky před šesti lety oblékal dres Buffala Sabres, poslední sezónu NHL strávil v Atlantě. Hokejista zasnoubený s tenistkou Jelenou Dementěvovou je mistrem světa z roku 2008.

V nejbohatším ruském klubu už hrají jiné bývalé hvězdy NHL Jevgenij Nabokov, Sergej Zubov, Sergej Brylin, nebo Alexej Jašin. Stále je v jednání také možný příchod Ilji Kovalčuka, o jehož platnosti smouvy s New Jersey se rozhodne příští týden. V kádru je i český útočník Petr Čajánek a brankář Jakub Štěpánek, od nové sezóny KHL bude jedním z asistentů hlavního trenéra Václav Sýkora.

Reklama

Související témata: