Hlavní obsah

Hašek má za sebou premiéru za Spartak. Prohrál v nájezdech

JEKATĚRINBURG

Premiéru v dresu Spartaku Moskva už má brankářský fenomén Dominik Hašek za sebou. A ne zcela vydařenou. V úvodním utkání hokejového turnaje v Jekatěrinburgu s Jugrou Chanty-Mansijsk Dominátor inkasoval sice jen jednou, přesto musel překousnout porážku v samostatných nájezdech 1:2.

Foto: Milan Syruček, ČTK

Brankář Dominik Hašek pózuje s dresem Spartaku

Článek

Pětačtyřicetiletý Hašek dosud v přípravných utkáních Spartaku nechytal, neboť se zranil na konci července při tréninku ruského mužstva na soustředění v Havlíčkově Brodu. Zranění prstu se však postupně lepšilo a právě pondělí Hašek vyhlížel jako den své premiéry mezi tyčemi moskevského celku, který vede český kouč Miloš Říha.

"Byl to můj první zápas v Rusku, bohužel jsme prohráli, ale není to nic hrozného," citoval Haška deník Sport Express. "Ještě nejsem v optimální formě, ale doufám, že do začátku sezony budu. Věřím, že v lize to bude dobré. Se spoluhráči už jsem se dobře poznal, tým je fajn," řekl olympijský vítěz z Nagana.

"Dominik se ještě ukáže. Je to profík a jsme si jistí, že jsme se rozhodli správně, když jsme ho přivedli," uvedl trenér Říha.

Slavný pardubický rodák dlouho držel čisté konto a Spartak vedl po dvou třetinách těsně 1:0. Na začátku té třetí však ukončil Haškovu neprůstřelnost slovenský útočník Tomáš Bulík. Za nerozhodného stavu 1:1 určily vítěze duelu nájezdy a v nich obstaral rozhodující trefu další slovenský forvard Vladimír Dravecký, který stejně jako Bulík posílil nováčka KHL během tohoto léta.

"Jsme v plném tréninku, ladíme kombinace, takže z té porážky neděláme žádnou tragédii. Neproměňovali jsme šance a hráli špatně v přesilovce, proto jsme prohráli," konstatoval Říha.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články