Hlavní obsah

Vedení CSKA Moskva posílil vedle hokejových legend i Bure starší

MOSKVA

Samá hvězdná jména najdete ve vedení slavného hokejového klubu CSKA Moskva. Prezidentem někdejšího fenoménu světového klubového hokeje je legendární Vjačeslav Fetisov, viceprezidenty jsou jeho někdejší spoluhráči ze zlaté éry CSKA i sovětské sborné Alexej Kasatonov a Sergej Makarov. Třetím viceprezidentem byl nedávno jmenován otec úspěšných hokejových bratří Vladimir Bure.

Foto: www.khl.ru

Hokejisté CSKA Moskva

Článek

Pavel Bure býval v 90. letech hokejovou superstar. Třikrát byl nejlepším střelcem v NHL, šestkrát jej ve nejslavnější soutěži zařadili do prvního All-star týmu. Nejlepší hráč olympijských her 1998 zářil i na mezinárodní scéně, byl mistrem světa a stříbrným právě z her v Naganu. Tam si zahrál i jeho mladší bratr Valerij, který odehrál v NHL  deset sezón.

Jejich otec Vladimir zase býval velmi úspěšným plavcem, specializoval se na volný styl. Stal se vicemistrem světa i Evropy a ze tří olympijských her má jednu stříbrnou a tři bronzové medaile. Po konci své aktivní sportovní kariéry pracoval právě v CSKA jako plavecký trenér.

A nejen díky svým synům má Bure senior i velké zkušenosti s hokejem.  V letech 1994-1998 dohlížel na fyzickou připravenost hokejistů Vancouver Canucks, poté pracoval v NHL až do konce sezóny 2009/10 pro New Jersey Devils. V letech 2000 a 2003 s nimi slavil zisk Stanley Cupu.

Nyní se rozhodl vrátit s celou rodinou domů a pomáhat ruskému hokeji, konkrétně CSKA. "Měl jsem v Americe dobrou práci, ale nabídka od CSKA byla příliš dobrá. Přece jen je něco jiného být trenérem než stát ve vedení slavného klubu. Funkce viceprezidenta mne může posunout vpřed," řekl Bure v rozhovoru na oficiálním webu CSKA.

"Poznal jsem, jak to funguje v klubech NHL a učil se od těch nejlepších. Vždyť generální manažer New Jersey Lou Lamoriello patří v zámoří k těm nejlepším hokejovým odborníkům. Chtěl bych něco z toho, co jsem se venku naučil, předat i do CSKA," prohlásil Bure starší. Zároveň vyvrátil spekulace o tom, že by pro klub mohli pracovat i jeho synové, jenž už ukončili aktivní kariéru.

Reklama