Hlavní obsah

Český obránce Škoula je nadšený z prostředí v Omsku

OMSK

Velmi milé překvapení zažil po příjezdu do ruského Omsku český hokejový obránce Martin Škoula. Hráč, jenž s výjimkou výluky strávil posledních třináct let převážně na severoamerickém kontinentu, měl z příchodu na vzdálenou Sibiř obavy. Ty se ale brzy rozptýlily poté, co se na vlastní kůži seznámil s městem a především komfortním zázemím tamního hokejového klubu.

Foto: www.hawk.ru

Martin Škoula (vpravo) s manažerem Omsku Anatolijem Bardinem

Článek

Třicetiletého obránce doslova nadchla moderní hokejová aréna Avangardu Omsk pro deset tisíc diváků. "Arénu Omsk je klidně možné srovnávat s nejlepšími halami v NHL, tak pěkných tam mnoho není! Nevěřil jsem svým očím, když jsem ji uviděl! A šatny - nejvyšší úroveň!" rozplývá se Škoula na oficiálním webu Avangardu.

Příchod do Ruska znamenal pro Škoulu velkou změnu, vždyť dosud hrál pouze v Česku a v NHL, kde měl za sebou deset sezón. "Ale dostal jsem nabídku, která se nedala odmítnout. I když musím přiznat, že jsem si vzal krátkou dobu na rozmyšlenou. A nakonec jsem se rozhodl, že je třeba tu nabídku využít. Vždyť Omsk je hokejové město. A teď jsem velmi rád, že tu jsem!" pokračoval nadšením hýřící hráč.

Než kývl na možnost stát se spoluhráčem Jaromíra Jágra a Romana Červenky, zjišťoval si o Omsku informace od dalších hokejistů. "O Omsku a  Avangardu mi hodně povídali hlavně Branko Radivojevič, Jakub Klepiš, a Jan Bulis. A všichni mluvili jen v dobrém," prozradil.

"Ještě se rozkoukávám. Poznávám spoluhráče a to, jak je v klubu vše zorganizované. Před příjezdem jsem znal jenom Jágra a Červenku, ale s  Jágrem jsem poprvé v životě mluvil těsně před cestou na soustředění v Německu. Teď už mám v týmu další kamarády - jsou to například Brendan Bell, Dmitrij Rjabykin, Karri Rämö, Kaljužnyj...," vyjmenovával.

Brzy bude mít český reprezentant další důvod ke spokojenosti, přijede za ním celá rodina. "Myslím, že už v září za mnou přijede manželka a synové. Staršímu jsou tři roky, mladšímu teprve čtyři měsíce. Klub mi sehnal velmi pěkný byt, v kterém budeme žít," těší se.

Reklama

Související témata: