Hlavní obsah

Hašek dostal silniční atlas Ruska. Vyrazí do Moskvy autem?

PRAHA

Dva týdny zbývají do startu Kontinentální ligy. Tedy také stejný čas od premiéry brankáře Dominika Haška v KHL. Ta ještě nezačala, ale pětačtyřicetiletý gólman už má jednu trofej doma. Na turnaji v Jekatěrinburgu byl vyhlášen nejlepším muže v masce. „Cítím se dobře, ale rád bych odchytal ještě pár zápasů před sezónou,“ řekla posila Spartaku Moskva pro Sovětskij sport, která odmítla kapitánské "C".

Foto: Milan Syruček, ČTK

Český brankář Dominik Hašek se zástupcem Spartaku Moskva

Článek

Při turnaji jste odchytal jen dva ze čtyř zápasů, nebyl jste překvapen z ceny? Přiznám se, byl. Odehrál jsem dvě utkání, ale tak to bylo naplánované. Samozřejmě je skvělé, že jsem dostal cenu pro nejlepšího brankáře.

Nedostal jste ji třeba za vaše hokejové zásluhy? To bych neřekl. S výsledkem mohu být spokojený. Inkasoval jsem jen dvakrát, jeden gól byl po nájezdech.

Čím vás odměnili? Dostal jsem figuru hokejisty a pod ním je něco napsané, ale to jsem ještě nečetl. 

Jaká je vaše forma před začátkem ligy? Fyzicky i herně se cítím lépe než před měsícem a půl. Za dva a půl týdne budu připravený na sto procent.

Stihl jste si v Jekatěrinburgu prohlédnout město? Jednou jsem šel na večeři, proto jsem poznal málo, škoda. Rád bych viděl více. Rád bych jel z Jekatěrinburgu do Moskvy autobusem a viděl Rusko. Co vidí hokejista? Hotely, stadióny a pár obchodů....dělám si srandu. Ale v budoucnu bych se rád několikrát podíval do Moskvy. Ještě jsem neměl příležitost.

Kdy jste byl naposledy v Rusku? Před dvaceti lety. Od té doby se hodně změnilo. Mám i novou zkušenost. V Jekatěrinburgu jsme žili prakticky v lese. Ach, to byl vzduch. To nešlo porovnat, když jsme přijeli z Moskvy, kde byl v ulicích kouř.

Jednou budete muset s hokejem skončit. Co jet autobusem nebo autem do Ruska? Proč ne. Až bude čas, chci toho hodně vidět.

Nevím, zda znovu nežertujete, ale v případě, že byste se odhodlal, tady máte dárek. Podrobný silniční atlas Ruska. Děkuji moc, to je velmi potřebná věc. Jsem si jist, že ji dříve či později využiji (smích).

Reklama