Hlavní obsah

Jágr se předvedl. Dal hattrick a zařídil výhru Omsku

První utkání na domácím turnaji a největší hvězda Avangardu Omsk zazářila. Mužstvo ze Sibiře vyhrálo nad Amurem Chabarovsk 3:2. Na straně vítěze byl jediný střelec. Jaromír Jágr si připsal hattrick.

Foto: www.championat.ru

Jaromír Jágr při otevření čerpíce stanice poblíž Omsku.

Článek

U rozhodující trefy asistoval Roman Červenka. Výhru česká „68“ určila až v předposlední minutě. Mimo Červenky si přihrávky připsal i Alexej Kalužnyj, který se stal v předchozích dvou případech jediným Jágrovým nahrávačem. "Podle mého názoru by každý měl být šťastný, věděli jsme, že to nebude jednoduchý zápas. Je dobře, že jsme měli potíže, je nutné vědět, že se z toho dokážeme dostat," řekl po utkání Kalužnyj.

První gól utkání vstřelil Chabarovsk, ale Jágr za třiatřicet sekund srovnal při přesilové hře. Podobná situace se opakovala ve druhé třetině. Hosté vedli, ale Omsk srovnal za šestašedesát sekund, to už při plném počtu hráčů na ledě.

Poté padl už jediný gól. V poslední dvacetiminutovce určil vítěze Jágr. A na světelné tabuli opět svítilo číslo 68 a jméno Jaromír Jágr. Mohlo se tak stát ještě jednou, protože Chabarovsk zkusil hru bez brankáře, ale čtvrtou trefu si odchovanec z Kladna nepřisal. Gól padl po závěrečné siréně.

Reklama