Hlavní obsah

Brankář Lašák končí v Mytišči, Pardubice ho potřebují udat jinde

PARDUBICE

V nelehké situaci se krátce před startem evropských hokejových soutěží ocitl slovenský reprezentační gólman Ján Lašák. Vedení týmu Atlant Mytišči, který je účastníkem KHL, prakticky potvrdilo konec jeho angažmá. Lašák byl však v ruském klubu pouze na hostování, neboť ještě nadcházející dvě sezony je smluvně vázán s Pardubicemi.

Článek

Lašák chytal ve východočeském celku v letech 2004 až 2009. Vedení klubu však před rokem potřebovalo uvolnit post týmové jedničky pro návrat slavného odchovance Dominika Haška a slovenský gólman zamířil na hostování do konce sezony do Košic. V prosinci o jeho krátkodobou výpomoc projevil zájem Atlant, jenž sháněl náhradu za zraněného Švýcara Martina Gerbera. Jeho zdravotní pauza se ale protáhla a Lašák v Mytišči setrval do konce sezony.

O služby jedenatřicetiletého brankáře však již v ruském klubu zjevně nestojí. Spekulace ruských médií potvrdil i trenér Nikolaj Borščevskij. "O Lašákově budoucnosti bude jasno v nejbližších dnech. Neřekl bych, že Ján chytal v přípravě špatně, ale na brankářském postu máme velkou konkurenci. A zahraniční gólman musí být vždy lepší, než jsou domácí brankáři," řekl Borščevskij serveru sovsport.ru.

Tato novinka se dotýká i Pardubic, jimž Lašák stále patří. Odešel sice veterán Hašek, jenže Východočeši na jeho místo angažovali zkušeného Adama Svobodu, který by měl vytvořit brankářskou dvojici s talentovaným Martinem Růžičkou.

Reklama

Související témata: