Hlavní obsah

Marek očekává formu, za zlatem z mistrovství světa se už neohlíží

PRAHA

Pátou sezónu začne v Kontinentální lize. Čtyři roky strávil v Metallurgu Magnitogorsk. Minulost. Od nadcházejícího ročníku KHL je domovem hokejisty Jana Marka CSKA Moskva. A doufá v lepší zítřky. Loni po zranění nohy úvodní dva měsíce vynechal. „Chci se dostat zpátky do formy, kterou jsem ukazoval v Magnitogorsku. Myslím, že jsem dobře připravený,“ řekl třicetiletý útočník pro chempionat.ru.

Foto: www.khl.ru

Bývalé působiště. Jan Marek v dresu Magnitogorsku.

Článek

V posledním utkání jste vstřelil gól, jste spokojený? Hlavní je, že vyhrál tým, nezáleží, kdo vstřelí gól. Vždy se musíte snažit jit do brány. Jak říkáme u nás: není ranky, není branky (smích).

Máte dobrou náladu, že? Musíte být v dobré náladě a snažit se vést pozitivní život.

Přijali vás noví spoluhráči bez problémů? Děkuji všem, vzali mě velmi dobře. V Magnitogorsku jsem se cítil skutečně dobře, teď je to také velmi dobré. Máme výborný tým, můžeme uhrát dobrý výsledek.

V Magnitogorsku jste dělali pro fanoušky show, chystáte ji i zde? Nevím (smích). Ale myslím, že tu jsou kluci, kteří do toho půjdou. Budeme se snažit něco vymyslet.

V týmu je hodně Čechů, je to pro vás plus? Vždy je dobře, když jsou v týmu krajané. V CSKA jsme byli všichni čtyři výborně přijati, cítíme se dobře.

Přišel jste to týmu jako mistr světa, je to výhoda? To je už dlouhá doba, ale bylo to důležité vítězství, ale už to jsou tři měsíce. Musíme myslet dopředu, ne se ohlížet. Bylo to ale hezké.

Reklama