Hlavní obsah

VIDEO: Hašek rozzářil diamant moskevského klubu. Teď ho čeká Jágr

Vítězná večerní premiéra, vítězné derby a úsměv vítěze. Vše sedí na Dominika Haška. Pětačtyřicetiletý gólman ve svém prvním utkání Kontinentální ligy odjížděl z ledu se zdviženým hledím. Pouze jednou inkasoval a Spartak Moskva vyhrál nad domácím CSKA suverénně 5:1. Diamant, který má klub ve znaku, se zatřpytil. Dominátor si ale puk, který skončil za jeho zády, nevzal. „Zapomněl jsem,“ cituje českého gólmana gazeta.ru.

Foto: ČTK/AP

Brankář Spartaku Moskva Dominik Hašek při premiéře v KHL proti CSKA Moskva.

Článek

Co byste řekl k inkasovanému gólu? Byl to hezký moment, Paršin má velmi rychlé ruce. Jel podél brány, doufal jsem, že ho zastaví obránci, ale nakonec se nám to nepodařilo.

Fanoušci Spartaku skandovali během utkání vaše jméno, slyšel jste je? Samozřejmě. Bylo to velmi příjemné a povzbudivé. Už když jsem šel do Ruska, věděl jsem, že v této zemi jsou nejlepší fanoušci Spartaku.

Odchytal jste proti CSKA celý zápas, jste unavený? Ne, byl jsem připraven. Stejně tak celý tým, pracovali jsme dobře. Celé utkání jsme byli lepší, vyhráli jsme zaslouženě.

Máte v KHL za sebou jen jeden zápas, ale můžete ho porovnat s NHL? To je těžké. Tady je větší hřiště a více se bruslí, ale jsou tu dobří hráči. Hlavní je ale hokej, to je nejlepší sport na světě.

Brankář Dominik Hašek hovoří s ruskými novináři po premiéře v Kontinentální lize.foto: ČTK/AP

V sobotu vás čeká na daleké Sibiři Jaromír Jágr s Omskem, tedy další vypjaté utkání, že? Setkání s místními soupeři nejsou nikdy jednoduchá. Jarda je výjimečný hráč, musíme se na zápas dobře připravit. Pro nás to bude velmi těžké.

Můžete říci, jaké jsou vaše další cíle v KHL? Nyní odcházím s dobrou náladou (úsměv). Víte, nezáleží, kde budeme hrát. Doma i venku chceme jen vyhrávat.

Řekli po utkání Spartaku a CSKA:
Miloš Říha, trenér Spartaku Moskva: „Zápas jsme si zasloužili vyhrát. Vítězství dosáhl celý tým, ne jen Hašek. Ve druhé třetině nás dvakrát zachránil. Takový Dominik dal důvěru hráčům."
Jan Marek, útočník CSKA Moskva: „Já osobně jsem měl tři dobré šance. Dnes jsme měli smůlu, ale zítra může být vše jinak, takový je hokej. Nezapomeňte, že Spartak měl Haška, ten několikrát zachránil svůj tým."

Reklama