Hlavní obsah

Netík, Klepiš a Rolinek režírovali výhry svých týmů v KHL

MOSKVA

Čeští hokejisté se výrazně zapsali do dnešních zápasů Kontinentální ligy. Tomáš Netík rozhodl svým prvním gólem v soutěži o premiérové výhře CSKA Moskva v novém ročníku. Jakub Klepiš se brankou a rozhodujícím samostatným nájezdem postaral o výhru Ufy na ledě Barysu Astana 6:5. Hned dva góly vstřelil Tomáš Rolinek z Magnitogorsku, který přehrál obhájce titulu Kazaň 4:3. Zbyněk Irgl zpečetil svou brankou vítězství Atlantu Mytišči 3:1 v Čechovu.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Tomáš Netík ještě v dresu pražské Sparty.

Článek

Další neúspěšný zápas má za sebou Dominik Hašek, jehož Spartak Moskva podlehl doma v derby Dynamu 3:4. Svěřenci trenéra Miloše Říhy prohráli po vítězném vstupu do sezony počtvrté za sebou a legendární gólman inkasoval v uplynulých čtyřech utkáních dohromady 17 gólů.

"Taková porážka zamrzí, protože jsme mohli vyhrát. Ten čtvrtý gól nás srazil," řekl Hašek, který obdržel rozhodující branku za stavu 3:3 tři a půl minuty před koncem. "Měli jsme příliš mnoho vyloučení. U nás není problém ve hře, ale v psychice," uvedl český gólman a ujistil, že po pěti zápasech je po fyzické stránce v pohodě. "Myslím na to, jak ukončit tuhle špatnou sérii."

Netík, bývalý hráč pražské Sparty, vstřelil vítěznou branku na ledě Novosibirsku téměř přesně v polovině zápasu po asistencích Jana Marka a Karla Pilaře. CSKA v poslední třetině přidal další gól a po úvodních třech porážkách vyhrál 2:0.

Klepiš se v duelu proti Astaně postaral nejprve v 59. minutě o vyrovnání a pak potvrdil pověst specialisty na trestné střílení. Proměnil dva ze tří pokusů a předčil své reprezentační spoluhráče Lukáše Kašpara a Jiřího Novotného. Kašpar i Novotný gólově zakončili jeden ze dvou pokusů.

Vynikající vstup do sezony potvrdili svěřenci českého kouče Marka Sýkory z Dinama Minsk, kteří zvítězili 4:2 v Chabarovsku a připsali si čtvrtou výhru v pátém utkání.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Dinamo Minsk 2:4 (za hosty Mojžíš 0+1), Novosibirsk - CSKA Moskva 0:2 (Netík 1+0, Marek a Pilař oba 0+1), Barys Astana - Ufa 5:6 po sam. nájezdech (Novotný 1+0, Kašpar 0+1 - Klepiš 1+0 a rozhodující nájezd), Magnitogorsk - Kazaň 4:3 (za domácí Rolinek 2+0), Petrohrad - Čerepovec 0:3, Viťaz Čechov - Atlant Mytišči 1:3 (za hosty Irgl 1+0, Bulis 0+1), Spartak Moskva - OHK Dynamo 3:4 (za hosty Novák 0+1).

Reklama

Související témata: