Hlavní obsah

Hra Ufy mi vyhovuje více než hra Omsku, tvrdí hokejový útočník Klepiš

UFA

Úspěšný vstup do nového angažmá má za sebou hokejový útočník Jakub Klepiš. Úřadující světový šampion vyměnil v létě dres Omsku za Ufu a ve čtyřech dosavadních zápasech vstřelil tři branky a přidal čtyři asistence. Se sedmi kanadskými body mu tak patří čtvrté místo v produktivitě celé Kontinentální ligy. "Osobně spokojený jsem, jen jsme mohli mít více bodů. Na začátku jsme jich pár zbytečně ztratili," řekl Klepiš.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jakub Klepiš

Článek

Prostoru na ledě má přitom výrazně méně než v Omsku, kde nastupoval po boku Jaromíra Jágra. "Měl jsem ale i štěstí, že jsem udělal pár dvou- tříbodových zápasů. Celkově mi ale hra sedí více než v Omsku, je to více do kombinace," porovnal šestadvacetiletý hráč.

Klepiš se prosazuje i přesto, že hraje oficiálně ve čtvrté formaci společně s Alexandrem Svitovem a Vladimirem Antipovem. "Máme čtyři vyrovnané lajny a hrají všechny stejně, trenér to střídá. Ne že by někdo hrál více," uvedl Klepiš.

Důvěře kouče Vjačeslava Bykova se ale těší při samostatných nájezdech. "Tam ji cítím určitě, to je fakt. Minule jsem jel pět nájezdů skoro po sobě," pousmál se bývalý hráč pražské Slavie, který rozhodl zápas proti Barysu Astana. Po úvodní sérii tří nájezdů už pokračoval na straně Ufy jen on a v sedmé sérii zajistil Salavatu prémiový druhý bod.

Při návratu do Omsku neuspěl

V neděli v Omsku však při nájezdu neuspěl a i kvůli tomu Ufa s Avangardem prohrála. Klepiš si návrat na stadion, na kterém působil dvě sezony, moc neužil. "Bylo to trochu jiné než proti jinému mužstvu. Určitě jsem chtěl dát gól nebo něco udělat. Myslím si ale, že jsem byl trochu moc přemotivovaný, chtěl jsem moc," přiznal.

Šance si přitom vypracoval. "Možná tam nebyla ta uvolněnost, bylo to v křeči. Prostě to tam nespadlo," řekl Klepiš, jenž stihl den před zápasem zajít na večeři s reprezentačním spoluhráčem Romanem Červenkou.

Přísný Bykov? Docela v pohodě!

Klepiš se v novém působišti potkal s trenérem ruské sborné Bykovem, o kterém se tradovalo, že nemá české hráče rád. "Ze začátku jsem z toho měl trochu strach, protože na ruské střídačce vypadá přísně. Každý den se ale docela dost směje, takže je to v pohodě," uvedl Klepiš, který s ním má klasický vztah trenér - hráč. "Není to tak, že bychom byli velcí kamarádi. Uznávám ho," podotkl.

Ufa v dosavadní sezoně vyhrála tři ze čtyř zápasů, pouze jeden však v normální hrací době. I kvůli tomu je v tabulce konference sedmá. Na první Magnitogorsk ztrácí jen tři body, má však o zápas méně. "Ztratili jsme pár bodů tím, že zápasy došly do prodloužení nebo na nájezdy," řekl Klepiš, podle kterého se v nové sezoně již ukazuje, že KHL bude vyrovnanější než v minulosti. "Nebude tam šest týmů, které porážely všechny," prohlásil český útočník.

Reklama