Hlavní obsah

Hašek měl blízko k první nule v KHL, ale Irgl ho pokořil v nájezdech

Do osmého představení v Kontinentální lize nastoupil hokejový brankář Dominik Hašek. Spartak Moskva změřil síly s Atlantem Mytišči. A opět prohrál. Tentokrát 0:1 po samostatných nájezdech. O vítězství rozhodl Zbyněk Irgl. Do spokojenosti má tedy české duo trenér Miloš Říha a gólman Hašek daleko.

Foto: Milan Syruček, ČTK

Brankář Spartaku Moskva Dominik Hašek.

Článek

Před nedělním utkáním Spartaku patřila předposlední příčka v Západní konferenci za sedm bodů v sedmi zápasech při skóre 19:24. Na tomto výsledku se podílel i Hašek. V neděli nastoupila tato hvězda týmu do svého osmého zápasu v Kontinentální lize. A přišla šestá prohra. Přitom Hašek vychytal v základní hrací době čisté konto. Jeho první v ruské soutěži. Přesto odjel nakonec zklamán.

Před samostatnými nájezdy se ještě pečlivě protahoval, ale ze dvou pokusů byl dvakrát překonán. Druhým, který nakonec rozhodl byl Zbyněk Irgl. Ten bez problémů překonal krajana a bekhendovou střelou nedal jedničce v brance Spartaku šanci.

Pětačtyřicetiletý Hašek před kláním s Atlantem neměl působivé statistiky, do utkání šel s čísly, která nabízela nelichotivou realitu. Procentuální úspěšnost zásahů 87,2, což rodáka z Pardubic nezařadilo ani do první třicítky gólmanů v KHL. Průměr gólů na utkání si Dominátor držel 3,44, což znamenalo dělbu o třicáté místo.

Po nedělním utkání si osobní čisla vylepšil, ale Spartak přesto nevyhrál. Ani proti týmu, který už letos třikrát v základní hrací době nedokázal vstřelit gól.

Kontinentální hokejová liga:
Atlant Mytišči - Spartak Moskva 1:0 po samostatných nájezdech (rozhodující nájezd Irgl), Čerepovec - Jaroslavl 2:3 (za domácí Němec 1+0).

Reklama