Hlavní obsah

Hadamczik věří, že přesvědčí Jágra. A Hašek? To je složitý problém

PRAHA

Diplomatická cesta je v plném proudu. Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik pobývá v Rusku. Mise 2010/2011 běží, ale žádná V.I.P místa v hledišti. V sobotu se s fanoušky tlačil ve frontě na čaj a poznámky si pečlivě zapisoval do notebooku. „Máme před sebou evropskou tour a mistrovství světa, budu stavět přavážně na hráčích z KHL, proto jsem se přijel podívat,“ řekl kouč českého národního týmu pro ruský Sport-express.

Článek

Koho všeho chcete oslovit? Samozřejmě v mém zájmu je vidět české hráče. Například Nováka, Jágra, Červenku, Škoulu, Marka, Bulise. Podrobně chci znát také zdravotní stav Petra Čajánka.

Nezmínil jste Dominika Haška, s ním nepočítáte ve svých plánech? Jedná se o velmi složitý problém. Určitě povolám Štěpánka z Petrohradu, ale Haška nevím. Zda by sám o sobě měl dostatek motivace. On získal ve své kariéře vše, co je možné. Já jako trenér musím koukat do budoucnosti, hledat nová jména. Přesto jeho angažmá ve Spartaku je fenomenální. Mám pocit, že on se rozhodl požadovat místo v týmu pro olympiádu v Soči 2014 (úsměv).

A jak vidíte situaci okolo Jaromíra Jágra? Prý po vítězství na mistrovství světa skončil s národním týmem. Já jsem o takovém prohlášení neslyšel. Je jasné, že stejně jako Hašek už hledá těžko motivaci pro mezinárodní úroveň. Ale přesvědčit Jágra, aby nadále hrál za národní tým, je jeden z mých hlavních cílů cesty. Nebude to snadné, ale hlavní rozhovor teprve přijde.

V minulé sezóně jste mohl trénovat v Kontinentální lize. Co kdyby přišla nabídka nyní, když vedete český národní tým? Ano, měl jsem tři nabídky, ale byl jsem pod smlouvou v české extralize. Ale teď můžu říci, že bych měl zájem pracovat v Rusku. Nevidím na této kombinaci nic špatného. V Kontinentální lize jsou přestávky a většina kandidátů pro český národní tým hraje v KHL. Takže pokud by byl zajímavý návrh od velkého a ambiciózního klubu, proč ne?

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články