Hlavní obsah

Omsk inkasoval v prodloužení při Červenkově vyloučení

Hokejisté Omsku podlehli v dnešním utkání KHL v prodloužení 1:2 na ledě Novosibirsku. Domácí Igor Mirnov vstřelil vítězný gól v 62. minutě při vyloučení hostujícího Romana Červenky.

Foto: www.hawk.ru

Brendan Bell (vlevo) a Roman Červenka slaví gól se spoluhráči z Omsku.

Článek

Nejproduktivnější hráč minulého ročníku české extraligy Červenka byl vyloučen po 31 sekundách nastavení za držení hole. V zápase se bodově neprosadil stejně jako jeho slavný spoluhráč Jaromír Jágr, jenž nebodoval potřetí za sebou a do statistik se zapsal jen čtyřminutovým trestem.

Dokonce třikrát během sedmi minut seděl v závěru druhé třetiny na trestné lavici Tomáš Rolinek z Magnitogorsku, ale jeho spoluhráči se proti Chabarovsku ubránili. Kapitán letošních mistrů světa se pak devět minut před koncem podílel na jediné trefě utkání, kterou vstřelil Denis Platonov.

V brance Petrohradu dostal podruhé za sebou před Jevgenijem Nabokovem přednost Jakub Štěpánek a vychytal na ledě CSKA Moskva výhru 4:3 po samostatných nájezdech. Prohru neodvrátil svým druhým gólem v sezoně Tomáš Netík ani Jan Marek, jenž jako jediný hráč domácích překonal Štěpánka v penaltovém rozstřelu.

Kontinentální hokejová liga:
Novosibirsk - Omsk 2:1 v prodl., Chanty Mansijsk - Dinamo Riga 3:2, Magnitogorsk - Chabarovsk 1:0 (Rolinek 0+1), CSKA Moskva - Petrohrad 3:4 po sam. nájezdech (za domácí Netík 1+0, Marek 0+1).

Reklama

Související témata: