Hlavní obsah

Dvě asistence Mojžíše na výhru nad nováčkem nestačily

Český hokejový obránce Tomáš Mojžíš si ve středečním programu Kontinentální hokejové ligy (KHL) připsal do statistik dvě asistence, ale z výhry se radovat nemohl. Jeho Dynamo Minsk totiž prohrálo na ledě Chanty-Mansijsku vysoko 4:7. Dvě branky domácích vstřelil Pavel Vorobjev. Minsk vedený českým koučem Markem Sýkorou tak přišel o možnost dostat se do čela Západní konference soutěže.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejový obránce Tomáš Mojžíš

Článek

Nahoru naproti tomu šplhá lotyšské Dynamo Riga, které po třech porážkách v řadě vyhrálo na ledě Astany 5:1. Vydatnou měrou se na tom podílel útočník Martins Karšums, autor dvou branek a jedné přihrávky. Čeští hráči v dresu domácích Tomáš Klouček, Jiří Novotný, a Lukáš Kašpar se tentokrát neprosadili.

Hlavními postavami Kazaně při výhře nad Čeljabinskem byli Danis Zaripov a Alexej Morozov. Prvně jmenovaný u dvou ze tří branek asistoval a zbývající vstřelil sám, kapitán domácího týmu Morozov dvakrát skóroval.

Chanty-Mansijsk - Dynamo Minsk 7:4
Branky: 32. a 35. Vorobjev, 2. Jakubov, 31. Metljuk, 39. Jemelejev, 46. Altarjov, 49. Zagrapan - 12. Platt (Mojžíš), 24. M. Spiridonov (Mojžíš), 44. Glazačev, 55. Děmagin.
Novokuzněck - Novosibirsk 1:3
Branky: 15. Krivčenkov - 4. Nieminen, 19. Enlund, 38. Bělov.
Astana - Dynamo Riga 1:5
Branky: 37. Chuďjakov - 4. a 34. Karšums, 8. Ankipans, 39. Ozolinš, 59. Niživijs.
Kazaň - Čeljabinsk 3:1
Branky: 1. a 49. Morozov, 41. Zaripov - 53. Pestunov.

Reklama