Hlavní obsah

Červenka dalším gólem pomohl Omsku k ukončení série porážek

Útočník Roman Červenka pomohl svým šestým gólem v KHL k vítězství hokejistů Omsku 4:2 nad Dinamem Minsk. Avangard i díky trefě nejproduktivnějšího hráče minulého ročníku extraligy ukončil sérii tří porážek.

Foto: www.hawk.ru

Roman Červenka v dresu Omsku

Článek

Červenka vstřelil druhý gól Avangardu a navázal na dvě trefy v poslední půlminutě pátečního duelu s Dinamem Riga. Ani proti týmu, který vede český trenér Marek Sýkora, neprolomil svůj půst Jaromír Jágr, jenž tak zůstal bez bodu popáté za sebou.

Sérii dokonce čtyř porážek ukončil Spartak Moskva s druhým českým hlavním koučem v KHL Milošem Říhou. Ten dal v brance poprvé v sezoně před Dominikem Haškem přednost Alexeji Jachinovi, a ten vychytal výhru 3:2 nad Rigou.

Pozici nejproduktivnějšího Čecha v soutěži potvrdil Jakub Klepiš a gólem pomohl k výhře Ufy 4:3 v Nižněkamsku. Bývalý útočník Omsku má na kontě 11 bodů (5+6) z devíti zápasů.

Kontinentální hokejová liga:
Omsk - Dinamo Minsk 4:2 (za domácí Červenka 1+0), Barys Astana - CSKA Moskva 2:6 (za hosty Marek 0+2, Pilař 0+1), Jekatěrinburg - Čeljabinsk 4:1, Kazaň - Magnitogorsk 2:3, Nižněkamsk - Ufa 3:4 (za hosty Klepiš 1+0), Spartak Moskva - Dinamo Riga 3:2.

Reklama

Související témata: