Hlavní obsah

Hašek a Štěpánek proti sobě zářili v KHL, ze hry dostali jen po gólu

PRAHA/MOSKVA

Souboj českých brankářů Dominika Haška a Jakuba Štěpánka ozdobil pondělní zápas Kontinentální hokejové ligy (KHL) mezi Spartakem Moskva a Petrohradem. Oab gólmani zářili, když ze hry inkasovali jen po jednom gólu. Šťastnější mohl být nakonec exvítkovický Štěpánek, jenž nekapituloval ani při samostatných nájezdech a jeho tým nakonec vyhrál 2:1.

Foto: www.khl.ru

Jakub Štěpánek v brance Petrohradu zasahuje proti Tomáši Netíkovi z CSKA Moskva

Článek

Na jaře proti sobě stáli ve finále české extraligy, tentokrát se Hašek a Štěpánek potkali proti sobě jako soupeři v KHL. Oba byli zpočátku oporami svých týmů, především Štěpánek předvedl v první třetině několik skvělých zákroků. Hašek se zase blýskl na začátku druhé části, kdy se na něj sám z pravé strany řítil Martensson.

Domácí se neustále tlačili do brány, Štěpánek postupně zlikvidoval šance Rybakova, Musatova, a Radivojeviče. V 27. minutě před ním hráči Spartaku rozpoutali peklo, ale on vychytal zblízka Kňazeva, po dalších dvou zákrocích už byl téměř mimo branku a skóre mohl otevřít Bodrov, ale těsně přestřelil.

Za další čtyři minuty už byl Štěpánek bezmocný. Makarov vystřelil mimo, puk se od zadního mantinelu odrazil k volnému Kňazevovi a ten se trefil nad rameno českého gólmana. Hašek si na druhé straně poradil s nebezpečnou střelou Jašina a z klidu jej nevyvedlo ani, když přes něj v brankovišti přepadl Petr Čajánek. Ani Dominátor ale nezůstal s čistým štítem, 14 vteřin před druhou přestávkou jej hned po vhazování prostřelil Jašin.

Hitparádu zákroků české brankářské školy mohlo ruské publikum sledovat i ve třetí třetině. Štěpánek vyrazil dělovku Ščitova, padáček po dorážce Lapenkova skončil na horní síťce. Hašek naproti tomu vychytal Rybina a nepřišel si na něj ani rozjetý Sušinskij. V nájezdech uspěl jen hostující Sušinskij, jenž prostřelil Haška mezi betony, zatímco Štěpánka při střele Gubina zachránila horní tyčka.

Spartak Moskva - Petrohrad 1:2 po sam. nájezdech
Branky: 31. Kňazev - 40. Jašin, rozh. nájezd Sušinskij.
Dynamo Moskva - Čerepovec 4:3 v prodl.
Branky: 31. Dobryškin, 35. Derljuk, 42. Gorovikov, 64. Komarov - 22. Cvetkov (Němec), 43. Trubačev, 57. Ljamin.
CSKA Moskva - N. Novgorod 2:3 v prodl.
Branky: 25. a 29. Vj. Kozlov (na první Marek) - 19. Krikunov, 59. Ellison, 62. Vesce.
Dynamo Minsk - Atlant Mytišči 2:1 po sam. nájezdech
Branky: 18. Nemirovskij, rozh. nájezd Platt - 41. Levandovskij
Dynamo Riga - Jaroslavl 5:3
Branky: 26. a 60. Surový, 5. Lavinš, 46. Niživijs, 52. Darzinš - 5. Kaljanin, 28. Rachůnek, 38. Vašíček.

Reklama