Hlavní obsah

Hašek chce dál chytat za Spartak, odchod Říhy ho mrzí

Dominik Hašek odmítá spekulace, že by následoval trenéra Miloše Říhu a skončil v týmu KHL Spartak Moskva. Český brankář v rozhovoru pro ruskou tiskovou agenturu RIA Novosti prohlásil, že chce i nadále v týmu chytat, přestože se klubu nepovedl start sezóny. "Nechci ze Spartaku odejít. Chci dělat pro tento tým co možná nejlepší práci. Naším cílem nyní je hrát lépe a a dostat se do play-off," řekl Hašek.

Foto: ČTK/AP

Brankář Dominik Hašek hovoří s ruskými novináři

Článek

Odchodu Říhy chytající legenda lituje, ale takový je zkrátka hokejový život. "Miloš byl velmi dobrý trenér, který toho pro Spartak udělal hrozně moc dobrého. Nyní máme ale nové trenéry a naší prací je hrát hokej. Říha byl velkou postavou této organizace, ale my se teď musíme dívat dopředu," prohlásil Hašek. "Bylo to pro všechny v šatně těžké období, zrovna tak to bylo těžké i pro mě, přestože byl mým trenérem jen dva měsíce," dodal.

Žádné konflikty nebyly

Pětačtyřicetiletý veterán zároveň odmítl, že by měl s Říhou konflikty, jak se také spekulovalo. "V naší šatně žádné problémy nebyly. Prostě jsme nehráli dobře, což byla chyba nás všech 22 hráčů. Já nechytal dobře, obrana nehrála dobře a vedení klubu se takto rozhodlo," dodal Hašek.

Brankářská legenda zároveň věří, že Říhův odchod bude pro mužstvo novým začátkem. Podle jeho názoru začal tým mnohem lépe bránit a celkově hrál oba zápasy po odvolání českého trenéra na ledě Viťazu Čechov (výhra 4:2) i proti Petrohradu dobře, přestože s Petrohradem nakonec prohrál 1:2 po samostatných nájezdech.

V současné situaci Spartaku byl však bod s jedním z hlavních favoritů celé soutěže z Haškova pohledu nakonec málo. "Hráli jsme dobře, měli jsme šance, ale jejich brankář chytal v některých momentech skvěle," ocenil Hašek výkon svého českého protějšku Jakuba Štěpánka, který ze tří nájezdů vůbec neinkasoval. "Hráli jsme proti dobrému týmu, dva body by však byly lepší," uzavřel Hašek.

Reklama