Hlavní obsah

Spolupráce s Haškem úplně neklapala, přiznal Říhův asistent ze Spartaku

MOSKVA

Miloš Říha sice dohodl příchod Dominika Haška do Ruska, když jej přivedl jako hvězdnou posilu do Spartaku Moskva, ale jejich spolupráce v celku KHL asi úplně ideální nebyla. A možná i to mohl být důvod Říhova vyhazovu z klubu. Vyplývá to alespoň z rozhovoru, který včera serveru sportbox.ru poskytl Říhův asistent ve Spartaku Moskva Andrej Potajčuk.

Foto: ČTK/AP

Brankář Spartaku Moskva Dominik Hašek

Článek

"Nedošlo mezi nimi k žádnému serióznímu konfliktu. Ale v některých momentech zkrátka docházelo k vzájemným nedorozuměním," komentoval vztah Haška s Říhou Potajčuk, který dělal ve Spartaku českému kouči asistenta a je pravděpodobné, že mu bude nápomocen i při jeho další štaci v Atlantu Mytišči.

Přestože se Spartaku v nové sezóně nedaří, Potajčuk z porážek neviní Haška, který do klubu přišel jako velká hvězda. "Dominik odchytal několik opravdu skvělých zápasů a také byla utkání, ve kterých se tolik nedařilo - ale to nebylo vinou jeho výkonnosti. Hrát v KHL je zkrátka náročné: doprava, dlouhé přelety, stravování, hotely... Tomu všemu musí člověk nejprve přivyknout a pokud se mu to v jeho 45 letech povede, není důvod, aby byl horší než ti o dost mladší hráči."

Andreje Potajčuka si ještě možná pamatují fanoušci hokejové Sparty, za pražský klub totiž hrával v letech 1994-97. Bývalý útočník působil kromě Ruska i několik let ve Finsku, v sezóně 2005/06 hrával pod Říhou v Mytišči. Aktivní hokejovou kariéru ukončil teprve před dvěma lety.

"Ještě minulý rok jsem mohl být ve Spartaku hrajícím trenérem, jenže jsem vážně onemocněl s chřipkou a vzal jsem to jako znamení, že nemá smysl se na led vracet. Mrzí mne snad jen, že jsem se víc nesnažil prosadit do Calgary Flames," prohlásil o své kariéře Potajčuk.

Reklama