Hlavní obsah

Červenka dal dva góly, už je druhý v produktivitě Kontinentální ligy

PRAHA

Hokejista Roman Červenka nabírá v Kontinentální lize velkou formu. Naposledy vstřelil dva góly a pomohl k výhře Omsku nad Novokuzněckem 4:1. Do statistik se zapsal i Jaromír Jágr za dvě přihrávky. Obě patřily k Červenkovým gólům.

Foto: www.hawk.ru

Roman Červenka v dresu Omsku.

Článek

Loňský vítěz kanadského bodování české extraligy se prosadil ve druhé a třetí třetině. Celkově šlo o třetí a čtvrtý gól utkání.

Červenka dal přednost KHL před NHL. Prozatím je nejproduktivnějším českým hokejistou v ruské soutěži. V patnácti zápasech nasbíral dvacet bodů za jedenáct gólů a devět asistencí. V přadí střelců se dělí o první místo s Denisem Platonovem z Magnitogorsku. Celkově je v bodování druhý za lídrem Alexandrem Radulovem z Ufy.

Po pomalejším rozjezdu se dostává do tempa i Jágr. Jeho bilance je dvanáct bodů za čtyři góly a osm přihrávek.

Dvě trefy si připsal i útočník Jiří Novotný z Astany, ta přesto prohrála s Chanty Mansijsk 4:5 po samostatných nájezdech.

Kontinentální hokejová liga
Chabarovsk - Kazaň 1:2 v prodloužení, Novokuzněck - Omsk 1:4 (Červenka 2+0, Jágr 0+2), Novosibirsk - Nižněkamsk 3:2, Barys Astana - Chanty Mansijsk 4:5 po samostatných nájezdech (za domácí Novotný 2+0, Kašpar 0+1), Čeljabinsk - Jekatěrinburg 6:1 (za domácí Vampola 0+1), Dynamo Moskva - Dinamo Riga 1:2.

Reklama