Hlavní obsah

KHL chystá přestupovou bombu: Petrohrad chce jako trenéra Gretzkyho

PRAHA

Neuvěřitelná zpráva přiletěla z Ruska. Nejlepší a nejobdivovanější hokejista historie dostal nabídku, která by před pár lety byla absolutně nemožná. Wayne Gretzky byl údajně osloven, aby se stal trenérem SKA Petrohrad. Je to možné? Nešlo by o hokejovou loupež století? S touto informací přišel Sport-Express. Podle ruského média by měly být obě strany v kontaktu.

Článek

Jeden z nejbohatších klubů Kontinentální ligy v úterý propustil kouče Ivana Zanattu, mužstvo převzal český trenér Václav Sýkora, který byl do té doby asistentem. Provizorní řešení by mohl vyřešit Gretzky, ten ale žádné vyjádření médiím zatím neposkytl.

„The Great One“ působil jako hlavní trenér ve Phoenixu. A to v rozmezí let 2005 až 2009, kde byl zároveň spoluvlastníkem klubu.

Jaromír Jágr (vpravo) při úvodním buly Utkání hvězd KHL s Alexejem Jašinem za asistence Wayna Gretzkého a Marka Messierafoto: www.khl.ru 

Devětačtyřicetiletý Kanaďan se letos účastnil Utkání hvězd Kontinentální ligy, navíc také navštívil běloruské Grodno, odkud pochází jeho otec Anton.

Gretzky je navíc v kontaktu s bývalým trenérem Petrohradu Barrym Smithem, který mu ve Phoenixu dělal asistenta. „Vím jednu věc, do Ruska nepůjdu,“ řekl Gretzky NHL.com, když Smith v SKA skončil. Změní názor muž, který je v historickém bodování NHL nedostižný?

Reklama