Hlavní obsah

Gretzky do Ruska nejde, další Kanaďan je na řadě. Chce 7 miliónů jako bonus

PRAHA

Zázrak se nekoná, svět se točí dále. Nejslavnější hokejista historie se nepostaví na lavičku v ruské Kontinentální lize. Kanaďan Wayne Gretzky a miliónový Petrohrad si neplácnou. „The Great One“ měl podle Sport-Expressu přijít do KHL jako trenér, nestane se. Tuto zprávu vyloučil generální manažer klubu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Wayne Gretzky na tiskové konferenci v Praze

Článek

„Tyto informace neodpovídají realitě, byli jsme už příliš unaveni při čtení takových věcí. Vyjednávání nevedeme. Povinnosti trenéra provádí Václav Sýkora, podrobnější informace nemám,“ řekl Andrej Točinskij pro Sport-Express. I sám Gretzky pro sportingnews.com potvrdil, že šlo o falešnou informaci.

Potvrdila se jen tak věta, kterou Gretzky řekl, když Petrohrad opouštěl Barry Smith, který mu ve Phoenixu dělal asistenta. „Vím jednu věc, do Ruska nepůjdu,“ řekl pro NHL.com. Názor tedy nezměnil.

Jiný kanadský kouč by ale mohl do Petrohradu zavítat. Jeho jméno je Bob Hartley. Bude on následovníkem za vyhozeného Ivana Zanattu? Možný nástupce má prý podmínku. Jako bonus si při podpisu smlouvy vyžaduje 400 tisíc dolarů, což je sedm miliónů korun.

Padesátiletý Hartley strávil v NHL jako hlavní trenér deset let. Vedl Atlantu a Colorado, se kterým v roce 2001 vyhrál slavný Stanley Cup. Pokud by šel do SKA, bojoval by o Gagarinův pohár.

Reklama

Související témata: