Hlavní obsah

Slovenský Bulík skončil v Kontinentální lize kvůli podvodu

PRAHA

Nevěřil svým očím. Situace, která se nestává každý den. Slovenský hokejista Tomáš Bulík byl kvůli své neznalosti azbuky podveden při svém angažmá v Kontinentální lize. Už není hráčem Jugra Chanty - Mansijsk. Objevil se jeho podpis na ukončení kontraktu, samotný hráč ale nic takového nepodepsal. Nyní už o nepříjemné situaci přemýšlí na Slovensku, píše slovenský server osporte. sk.

Foto: osporte.sk

Slovenský hokejista Tomáš Bulík

Článek

Co se vlastně přihodilo pětadvacetiletému útočníkovi?  Ve třetím utkání sezóny se zranil, když se vrátil zdravý zpět, trenéři jej zařadili do čtvrtého útoku, přitom v přípravě na KHL byl nejlepším střelcem týmu. „Potom mi řekli, že končím, že se mám stavit u manažera, chtěl, abych podepsal papíry o ukončení kontraktu, ale s tím jsem nesouhlasil,“ vysvětluje účastník posledního mistrovství světa.

Jeho chování ale rozlítilo zástupce klubu, který se s Bulíkovým agentem pohádal. „Manažer pak na mě začal křičet. Vynadal mi a tlačil mě k podpisu,“ říká hráč, který si nyní bude hledat nové angažmá. Důvode je prostý. Ačkoli hokejista nepodepsal rozvázání dvouleté smlouvy, za pár dní přišel kontrakt ukončený i s hráčovým podpisem.

Bulík zažil starou ruskou školu a nátlak

„Vůbec jsem to nechápal. Podpis mohli získat jen tak, že mi měsíc předtím podstrčili dokument, že jde o formality k vízu. Tehdy jsem nějaké papíry podepisoval, ale vše bylo v azbuce, té já ale nerozumím. KHL je druhá nejlepší soutěž na světě, takové jednání bych nečekal. Rozvázání kontraktu bylo nestandardní, odcházel jsem roztřesený, byla to jako stará ruská škola, takový nátlak jsem nezažil. Vše se musí dát do pořádku, nevím, či dohodou, nebo soudní cestou,“ dodává Bulík.

Událost se nyní snaží vyřešit jeho agent. Ten o celé záležitosti informoval vedení KHL a hráčskou asociaci.

Reklama