Hlavní obsah

Kašpar pomohl hattrickem k výhře nad Kazaní, Hašek po návratu dostal čtyři góly

PRAHA/MOSKVA

Český hokejový útočník Lukáš Kašpar zařídil třemi brankami vítězství své Astany nad Kazaní. Hostující tým zvítězil nad obhájcem mistrovského titulu 5:2. Po jednozápasové pauze, kdy v Čechách držel palce své dceři k postupu v televizní talentové soutěži, se brankář Dominik Hašek znovu postavil do branky Spartaku Moskva. Výhry se ale nedočkal, jeho tým prohrál na ledě Magnitogorsku 3:4. V dalším zápase přihrával útočník Petrohradu Petr Čajánek na dvě branky při výhře v Čeljabinsku.

Foto: www.khl.ru

Dominik Hašek inkasuje gól v brance Spartaku Moskva

Článek

Mistr světa z letošního šampionátu v Německu Lukáš Kašpar rozprostřel všechny tři góly do tří třetin. Úvodní branku vstřelil už po 32 vteřinách po asistenci Bochenského, ve druhé a třetí části přidal branky po samostatných akcích. Astana zvítězila nad Kazaní 5:2.

Hašek v Magnitogorsku poprvé inkasoval v desáté minutě během přesilové hry domácího týmu a v první třetině jej překonal ještě Aaltonen. Spartak zaspal i konec druhé třetiny, kdy Hašek inkasoval potřetí, čtvrtý gól dostal po třech minutách třetí části. Necelé dvě minuty před koncem utkání sice Piganovič snížil na rozdíl jediné branky a hosté odvolali Dominika Haška z brány, vyrovnat se jim ale už nepodařilo.

Lukáš Kašparfoto: Právo/Petr Horník

Nejproduktivnější tým KHL Salavat Julajev Ufa překvapivě nestačil doma na Čerepovec. Domácí nepodržel brankář Kolesnik, který inkasoval dvakrát během úvodních osmi minut. Nejlepší střelec ligy Patrik Thoresen sice po přihrávce Miroslava Blaťáka snížil, ale víc gólů už za svá záda slovenský gólman Rastislav Staňa nepustil. Na jednu z branek Čerepovce přihrál i Josef Straka.

Jaromír Jágr v dresu Omsku si připsal jeden bod za asistenci při gólu Kaljužného. Sibiřský celek však podlehl hokejistům domácího Nižněkamsku 1:3. Dvě branky vstřelil Koňkov. V sestavě Omsku chyběl Roman Červenka.

Petrohrad pod vedením českého kouče Václava Sýkory dotáhla k vítězství v Čeljabinsku především druhá útočná řada Rybin-Čajánek-Weinhandl. V polovině zápasu sice domácí vedli o dvě branky, ale poté snížil Višněvskij a o obrat se postaral dvěma góly Mattias Weinhandl, kterému pokaždé asistoval Petr Čajánek.

Ufa - Čerepovec 1:4
Branky: 38. Thoresen (Blaťák) - 1. Šefer (J. Straka), 8. Ketov, 42. Šipačev, 60. Vorobjov.
Jekatěrinburg - Chanty-Mansijsk 3:2 po sam. nájezdech
Branky: 9. Kalačik, 35. Guljavcev, rozh. nájezd Rjazancev - 46. Muratov, 57. Altarjov.
Čeljabinsk - Petrohrad 2:4
Branky: 12. Quint, 24. Popov - 38. a 40. Weinhandl (na obě Čajánek), 30. V. Višněvskij, 56. Afinogenov.
Magnitogorsk - Spartak Moskva 4:3
Branky: 10. Chlystov, 19. Aaltonen, 38. S. Fjodorov, 44. Edunov - 8. M. Junkov, 19. J. Fjodorov, 59. Piganovič.
Kazaň - Barys Astana 2:5
Branky: 14. Nikulin, 37. Hossa - 1., 29. a 60. Kašpar, 11. Bochenski, 42. Krasnoslabodcev.
Nižněkamsk - Omsk 3:1
Branky: 19. a 60. Koňkov, 48. Jakucenja - 14. Kaljužnyj (Jágr).
Dynamo Minsk - OHK Dynamo Moskva 1:3
Branky: 15. Kulakov - 12. Mosalev, 35. Gorovikov, 38. Medveděv.
Dynamo Riga - Viťaz Čechov 0:2
Branky: 36. Gratton, 60. Berdnikov

Reklama