Hlavní obsah

Rachůnek má 20. bod v sezoně KHL, Jaroslavl ale prohrála

Mistr světa Karel Rachůnek si připsal jubilejní dvacátý bod v Kontinentální hokejové lize, v čele kanadského bodování obránců se ale neudržel. Na prvním místě pořadí se osamostatnil jeho spoluhráč z obrany Jaroslavle Alexandr Guskov, který dal dva góly v utkání na ledě Chabarovsku, kde Lokomotiv prohrál 2:3.

Článek

Po Rachůnkově asistenci v 34. minutě Guskov v přesilovce snížil na 1:2, další gól dal ruský bek v úvodu poslední třetiny rovněž v početní převaze po přihrávce Josefa Vašíčka. Svou jedenáctou brankou v sezoně však Guskov už jen zmírnil porážku Jaroslavle, která nevyužila možnost upevnit si vedení v Tarasovově divizi.

Guskov má na prvním místě soutěže produktivity obránců 21 bodů, za druhým Rachůnkem následuje Sandis Ozolinš z Dinama Riga s 19 body.

Hlavní hvězdou dnešního programu KHL byl osmnáctiletý útočník Maxim Kicyn, jenž hattrickem zařídil Novokuzněcku vítězství nad týmem českého kouče Miloše Říhy Atlantem Mytišči 3:0.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Jaroslavl 3:2 (za hosty Rachůnek a Vašíček oba 0+1), Novokuzněck - Atlant Mytišči 3:0, Novosibirsk - Nižnij Novgorod 2:0.

Reklama