Hlavní obsah

Výhru Omsku v Jekatěrinburgu zařídily góly Červenky a Jágra

MOSKVA

Čeští hokejisté zařídili v Kontinentální lize výhru Omsku 2:1 v prodloužení na ledě Jekatěrinburgu. První branku vstřelil Roman Červenka po přihrávce Martina Škouly, v prodloužení pak určil vítěze duelu gól Jaromíra Jágra.

Foto: Petr Josek, Reuters

Roman Červenka (vpravo) na střídačce národního týmu s Jaromírem Jágrem.

Článek

Jágr vynechal minulý zápas v Kazani, neboť ve čtvrtek převzal na Pražském hradě státní vyznamenání. Dnes už měli trenéři Avangardu osmatřicetiletého olympijského vítěze z Nagana opět k dispozici a právě Jágr, který svým gólem ukončil prodloužení už po půlminutě, přidal na konto Omsku druhý bod. Díky tomu se Omsk dostal do čela Černyševovy divize.

V Jekatěrinburgu se dvě třetiny hrálo bez branek. Jako první se potom trefili hosté, když v 47. minutě využil nejproduktivnější Čech v soutěži Červenka po pouhých pěti vteřinách přesilovku. Domácí vyrovnali necelé tři minuty před koncem základní hrací doby.

Skóroval také Jiří Novotný z Astany, který v 37. minutě duelu v Nižněkamsku završil bleskový návrat svého týmu do zápasu. Barys zlikvidoval tříbrankový náskok domácího mužstva v průběhu pouhých dvou minut a 14 sekund, Nižněkamsk ale v poslední třetině přidal ještě dva góly a vyhrál 5:3.

Kontinentální hokejová liga:
Jekatěrinburg - Omsk 1:2 v prodl. (za hosty Červenka a Jágr 1+0, Škoula 0+1), Spartak Moskva - Čerepovec 3:1 (za hosty Straka 0+1), Nižněkamsk - Barys Astana 5:3 (za hosty Novotný 1+0), Dynamo Moskva - Petrohrad 3:4 po sam. nájezdech (za hosty Čajánek 0+1), Kazaň - Chanty Mansijsk 2:3 po sam. nájezdech, Dinamo Minsk - Dinamo Riga 3:4 po sam. nájezdech.

Reklama

Související témata: