Hlavní obsah

Sýkora je přísný kouč a to jsme potřebovali, pochvalují si v Petrohradu

PETROHRAD

Necelých čtrnáct dní je Václav Sýkora hlavním trenérem jednoho z největších ruských hokejových klubů SKA Petrohrad. Prozatím má tým pod jeho vedením v Kontinentální lize vyrovnanou bilanci - ze šesti zápasů tři vyhrál a tři prohrál. V čarovném městě na Něvě jsou s jeho prací spokojeni, práci českého kouče si pochvalují jak funkcionáři, tak i samotní hráči SKA.

Foto: www.khl.ru

Práci Václava Sýkory si pochvaluje i kapitán Petrohradu Maxim Sušinskij

Článek

"Zlepšení je jasně vidět, naše hra je lépe organizovaná. Mužstvo udělalo krok kupředu," libuje si generální manažer SKA Andrej Točickij v rozhovoru pro sportbox.ru a pozadu nezůstal ani kapitán Petrohradu, reprezentační útočník sborné Maxim Sušinskij.

"SKA potřebovalo tvrdého a respektovaného kouče. A Václav Sýkora je velmi tvrdý trenér. Brzy ukázal svou autoritu: už na prvním tréninku po odchodu Zanatty přišel a řekl: Takhle to bude! A nikdo si nedovolil odporovat. Každé stádo potřebuje svého pastýře. Jinak si každý dělá co chce," řekl Sušinskij listu Sovětskij sport.

Trenér Václav Sýkora na tréninku Petrohradufoto: www.hc-ska.ru

"V mužstvu už je opět disciplína a naše hra se každým zápasem zlepšuje. Největší chyby jsme dělali v obraně a potřebovali jsme přestávku, abysme tuto činnost dokázali zlepšit. Byla to jen otázka času, vžďyť je tu tolik skvělých hráčů...," pokračoval zkušený ruský hráč.

Sedmapadesátiletý Sýkora přišel do Petrohradu po mistrovské sezóně v Pardubicích jako asistent svého přítele Ivana Zanatty. Toho však 19. října vedení klubu odvolalo po neuspokojivých výsledcích týmu a hlavním koučem byl do reprezentační přestávky před turnajem Karjala jmenován právě český odborník.

Co bude dál, se teprve uvidí, prozatím klub udělal některé změny v hráčském kádru. Pro špatné výkony byl například uvolněn do spřáteleného klubu v nižší soutěži obránce Andrej Zjuzin, který má miliónovou smlouvu. A brzy by mužstvo měl posílit další hráč se zkušenostmi z NHL, útočník Jevgenij Arťuchin.

"Všechny změny v kádru se snažíme dělat tak, aby to bylo ve vzájemné harmonii mínění trenérů, managementu, i vedením klubu. Nemáme navzájem žádné rozpory, každou možnou změnu rozebíráme i s trenéry," poukazuje na filozofii Petrohradu manažer Točickij.

Reklama

Související témata: