Hlavní obsah

Červenka vládne s Radulovem KHL. Oni jsou Top hráči měsíce října

PRAHA

Dva nejlepší a mezi nimi je český zástupce. Roman Červenka z Omsku a Alexander Radulov z Ufy se dělí o prvenství v Kontinentální lize. Podle ruského serveru Sports.ru oni dva byli nejzajímavějšími hráči ruské soutěže za měsíc říjen. Oba obdrželi jedenadvacet procent hlasů. Do Top 10 patří i další český hokejista. Deváté místo drží Lukáš Kašpar z Astany.

Foto: www.hawk.ru

Roman Červenka v dresu Omsku

Článek

Červenka přišel do KHL před touto sezónou ze Slavie. A jeho angažmá se klubu na Sibiři vyplácí. Český útočník je druhý v bodování celé soutěže. Zatím si připsal čtyřiadvacet bodů.

Za měsíc říjen rozšířil svoji sbírku o osmnáct bodů. Ve střelcích mu patří první pozice za čtrnáct vstřelených gólů ve dvaceti zápasech. Výtěčné byly především jeho dvě trefy v šedesáté minutě proti Dinamu Riga, ty od sebe dělilo jen devětadvacet sekund.

Nejvíce bodů zatím v probíhajícím třetím ročníku KHL nastřádal Radulov, který má na Červenku náskok osmi bodů. Ruský suverén zatím dosáhl na dvaatřicet bodů.

Hokejový útočník Ufy Alexander Radulovfoto: www.khl.ru

Devátý Kašpar je čtvrtým nejproduktivnějším českým hokejistou v KHL. Ve dvaadvaceti utkáních si přišel na devatenáct bodů. Český forvard se blýskl především hattrickem, kterým mistr světa přispěl k vítězství Astany 5:2 nad obhájcem titulu v Kazani.

KHL a Top 10 měsíce října podle Sports.ru
1.Roman Červenka (Avangard Omsk) - 21%
2.Alexander Radulov (Salavat Julajev Ufa) - 21 %
3.Mattias Weinhandl (SKA Petrohrad) - 12 %
4.Michael Garnett (Dynamo Moskva) 8%
5.Ilja Nikulin (Bars Kazaň) 6%
6.Sandis Ozolinš (Dinamo Riga) 6%
7.Michail Birjukov (Metalurg Novokuzněck) 4%
8.Ilya Proskurjakov (Metallurg Magnitogorsk) 4%
9.Lukáš Kašpar (Barys Astana) 3%
10.Maxim Solovjev (Dynamo Moskva) 2%

Reklama

Související témata: