Hlavní obsah

Bitkaři z Čechova zařídili v KHL překvapivé vítězství nad Ufou

PRAHA/MOSKVA

Chris Simon a Joshua Gratton patří ke čtyřem nejtrestanějším hráčům celé Kontinentální hokejové ligy (KHL). Ale v pondělí tihle chlapíci ukázali, že dokáží i něco jiného, než mávat pěstmi. Každý si připsal po vstřeleném gólu a především jejich zásluhou porazil nejhorší tým soutěže Viťjaz Čechov favorizovaný Salavat Julajev Ufa 3:2.

Foto: www.khl.ru

Útočník hokejistů Viťjaz Čechov Chris Simon

Článek

Očekávalo se, že pro Ufu, která vyhrála dvakrát po sobě základní část dosavadních ročníků KHL, měl být výjezd do Čechova jen výletem za body. Vždyť domácí Viťjaz v letošní sezóně vyhrál všehovšudy jen dva zápasy z devatenácti!

Jenže hokejisté v červenobílé kombinaci, jejichž čtyři hráči ovládají pořadí trestných minut se překonávali a dokonce zářili především oni "zlí muži". Chris Simon nejprve v šestnácté minutě otevřel v přesilové hře skóre a další "rabiát" Joshua Gratton ve druhé třetině zvýšil na dvoubrankový rozdíl.

Kirill Kolcov sice dokázal na začátku třetí části snížit, ale už po minutě a půl za domácí skóroval Panarin. Sedm minut před koncem ještě vykřesal pro Ufu naději Viktor Kozlov, ale k vyrovnání nepomohla ani závěrečná power play. Čechov v této sezóně slavil třetí výhru a poprvé doma.

Ve druhém pondělním utkání KHL prohrál Magnitogorsk doma s Traktorem Čeljabinsk 2:3 v prodloužení. Za domácí tým sice osm minut před koncem vyrovnával na 2:2 český útočník Tomáš Rolinek, ale v prodloužení rozhodl o výhře Traktoru obránce Deron Quint.

Viťjaz Čechov - Ufa 3:2
Branky: 16. Simon, 26. Gratton, 46. Panarin - 44. Ki. Kolcov, 53. Vi. Kozlov.
Magnitogorsk - Čeljabinsk 2:3 v prodl.
Branky: 27. Aaltonen, 52. Rolinek - 2. Piskunov, 24. Buturlin, 64. Quint.

Reklama