Hlavní obsah

Petr Sýkora vydržel v Plzni jen měsíc, teď míří do Minsku

PRAHA/MINSK

Takřka přesně měsíc trval oslavovaný návrat Petra Sýkory do Plzně. Hokejový útočník se do svého mateřského klubu vrátil 5. října a 9. listopadu už plzeňský hokej znovu opouští. Běloruský tým Kontinentální ligy (KHL) Dynamo Minsk v úterý oznámil, že se s dvojnásobným vítězem Stanley Cupu dohodl na angažmá.

Foto: Petr Eret, ČTK

Útočník Petr Sýkora v dresu Plzně

Článek

Sýkora má do Minsku dorazit ve čtvrtek a okamžitě se připojit k týmu, který se připravuje na pokračování KHL v přestávce pro reprezentační turnaj Karjala Cup. Ještě tento týden by měl český forvard, jenž příští pátek oslaví 34. narozeniny, oficiálně s klubem podepsat smlouvu.

V Minsku se Sýkora potká s českým trenérem Markem Sýkorou, pod jehož vedením je Dynamo momentálně pátým nejlepším týmem Západní konference KHL, v celé soutěži pak klubu patří desáté místo. V Minsku už působí také český obránce Tomáš Mojžíš a Slováci Podhradský a Stümpel.

Pokud si Petr Sýkora uchová formu z české extraligy, bude pro jediného běloruského zástupce v KHL vítanou posilou. V dresu Plzně totiž nastoupil ke třinácti zápasům a díky pěti gólům a osmi přihrávkám si držel bilanci jednoho získaného bodu na zápas.

Reklama

Související témata: