Hlavní obsah

Klepiš si v Ufě připadá jako na horské dráze

PRAHA

Po letním přestupu do týmu Salavat Julajev Ufa hledá Jakub Klepiš hokejovou pohodu. „Výsledky máme jako na horské dráze, o spokojenosti nemůže být řeč,“ přiznává útočník, jenž má z 23 utkání bilanci v kanadském bodování šest branek a osm asistencí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jakub Klepiš s pohárem mistrů světa

Článek

„Začal jsem sezónu dobře a během září dal snad pět branek, ale v posledních zápasech mi to vyloženě přestalo lepit a nedařilo se,“ lituje Klepiš, podle nějž Ufa těsně před reprezentační pauzou prožila hluché období. „Přitom sestava se skoro nezměnila, nikdo tým ale nezvedl,“ krčí rameny.

„V kabině je už znát velký tlak, čtvrté místo v divizi a celkově snad až jedenáctá příčka v celé KHL, to je pro ambiciózní klub neakceptovatelné,“ uvědomuje si, že pokud nepřijde rychle zlepšení, může vedení sáhnout i k radikálním opatřením. „Nevím, jak pevná je pozice trenéra Bykova, ale spíš by se dělo něco s námi hráči.“

Zvyknout si na nové prostředí mu nedělalo problém. „Hokejová organizace je jiná než v Omsku, ale nechci srovnávat, jestli lepší nebo horší. S adaptací mi hrozně moc pomohl Míra Blaťák, který už tam všechno dobře zná, naše kolonie se rozšířila i o Slováka Tomáše Starostu,“ vypráví Klepiš, který se už těšil na reprezentační akci.

„Je fajn potkat zase skoro celou zlatou partu ze šampionátu v Německu, určitě si tady zažiju víc srandy v kabině než v Rusku. Taky psychicky si snad trochu odpočinu, konečně jsem se dostal i na půl dne domů za rodinou a třeba od těch kluků, kterým to tam teď padá, chytím potřebnou formu,“ uvažuje.

Reklama