Hlavní obsah

Kašpar s Novotným rozhodli o výhře Astany nad Jaroslavlí

MOSKVA

Čeští hokejisté Lukáš Kašpar a Jiří Novotný byli strůjci vítězství Barysu Astana nad Jaroslavlí 3:2. Novotný vstřelil v dnešním utkání Kontinentální ligy dva góly domácích, Kašparův úspěšný nájezd pak rozhodl penalty. Astana se díky tomu vyhoupla do čela Černyševovy divize, oba čeští útočníci si také spravili chuť po nevydařené reprezentační akci na turnaji Karjala.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Lukáš Kašpar se raduje s Jiřím Novotným z gólu. Ilustrační foto.

Článek

Pro kouče Jaroslavle Vladimíra Vůjtka to byla vůbec první porážka v nové funkci. Mužstvo převzal začátkem listopadu a v prvních dvou duelech uspěl. Tentokrát si odvezl jeho tým pouze bod, o který se jednou asistencí zasloužil i Josef Vašíček.

Nejlepšího střelce KHL Kašpara na druhém místě kanadského bodování celé soutěže vystřídal Roman Červenka z Omsku. Ten přispěl k výhře 5:4 v prodloužení nad Nižným Novgorodem dvěma asistencemi a celkově má na svém kontě již 14 branek a stejný počet přihrávek. Dva body za gól a asistenci zaznamenal také jeho spoluhráč Jaromír Jágr.

Stejnou bilanci měl při premiéře v KHL i Petr Sýkora v barvách Dinama Minsk. Nová posila z Plzně v 45. minutě na ledě Čeljabinsku snížila na 1:2 a o sedm minut později připravila vyrovnávací gól Peteru Podhradskému. Překvapený domácí tým inkasoval za dalších dvacet sekund potřetí a běloruský klub vedený koučem Markem Sýkorou si odvezl všechny body.

Radost z jasné výhry i dalšího vstřeleného gólu slavil kapitán letošních mistrů světa Tomáš Rolinek, jehož Magnitogorsk porazil CSKA Moskva 5:0. Branka Jana Bulise naopak nepomohla Atlantu Mytišči, který prohrál na ledě Chanty-Mansijsku 1:3.

Již třetí výhru za sebou vychytal Spartaku Moskva Dominik Hašek. V zápase na ledě Nižněkamsku inkasoval sice jako první na konci úvodní třetiny z hole Maxima Pestuška, od té doby ale za svá záda žádnou střelu nepustil a radoval se z výhry 3:1. Z posledních třech zápasů dostal pouze tři branky.

Kontinentální hokejová liga:
Barys Astana - Jaroslavl 3:2 po sam. nájezdech (Novotný 2+0, rozhodující nájezd Kašpar - Vašíček 0+1), Omsk - Nižnij Novgorod 5:4 v prodl. (za domácí Jágr 1+1, Červenka 0+2), Magnitogorsk - CSKA Moskva 5:0 (Rolinek 1+0), Jekatěrinburg - Čerepovec 5:4 v prodl. (za hosty Straka 1+1, Němec 1+0), Ufa - Dinamo Riga 5:4, Chanty Mansijsk - Atlant Mytišči 3:1 (za hosty Bulis 1+0), Čeljabinsk - Dinamo Minsk 2:3 (za hosty Sýkora 1+1), Nižněkamsk - Spartak Moskva 1:3, Kazaň - Petrohrad 6:5 po sam. nájezdech (za hosty Čajánek 0+1).

Reklama

Související témata: