Hlavní obsah

Hašek vychytal výhru nad Petrohradem, Irgl skóroval za Atlant

PRAHA/MOSKVA

Hokejisté Spartaku Moskva vstřelili v úterním zápase Kontinentální ligy (KHL) na ledě Petrohradu tři branky za úvodních devět minut, přesto nakonec vydřeli výhru nad domácím celkem až po samostatných nájezdech. V dalším utkání porazil Atlant Mytišči Dynamo Minsk 4:1, jedním gólem k tomu přispěl i český útočník domácích Zbyněk Irgl.

Foto: ČTK/AP

Brankář Spartaku Moskva Dominik Hašek

Článek

V brance Petrohradu dostal proti Spartaku přednost Jevgenij Nabokov před Jakubem Štěpánkem, jenže už během prvních devíti minut lovil puk ze své sítě třikrát. Přesto mu kouč domácích Václav Sýkora nechal důvěru a Petrohrad snížil na rozdíl jediné branky. Na konci první třetiny však Nabokov inkasoval počtvrté a od druhé části se do branky postavil Štěpánek.

I zásluhou výkonu českého brankáře a dvougólových střelců Weinhandla a Jašina Petrohrad dotáhl zápas až k samostatným nájezdům. V nich Dominik Hašek v brance Spartaku nedosáhl jen na střelu Sušinského, zatímco Štěpánek inkasoval dvakrát, hosté tak vyhráli 5:4.

Petrohrad - Spartak Moskva 4:5 po sam. nájezdech
Branky: 5. a 42. Weinhandl, 17. a 56. Jašin - 1. a 8. J. Fjodorov, 9. Žukov, 19. Gubin, rozh. nájezd Škotov.
Kazaň - Čeljabinsk 2:3 v prodl.
Branky: 24. Pesonen, 41. Immonen - 17. Jačmenjov, 38. Piskunov, 61. Razin.
Jaroslavl - Čerepovec 1:0
Branka: 27. Kirjuchin.
Atlant Mytišči - Dynamo Minsk 4:1
Branky: 9. a 27. Gorochov, 22. Bykov, 46. Irgl - 33. Glazačev.
CSKA Moskva - Dynamo Riga 4:5
Branky: 11. Michajlov, 32. Marek, 45. Kornějev (Marek), 58. Paršin - 19. Surový, 22. Darzinš, 42. Karšums, 46. Rekis, 56. Niživijs.

Reklama