Hlavní obsah

Hašek ustál střelecké manévry Petrohradu a poprvé porazil v KHL Sýkoru

MOSKVA

Dvakrát nastoupil Dominik Hašek proti Petrohradu, kde působí jeho bývalý trenér z Pardubic Václav Sýkora, a pokaždé prohrál. Do třetice se už ale český brankář mohl radovat, když jeho Spartak v úterý zvládl zápas KHL po samostatných nájezdech. "Už na mě byla řada," oddechl si po utkání Dominátor, jenž si především v poslední třetině užil v brance horké chvilky.

Foto: www.khl.ru

Český gólman Dominik Hašek v brance Spartaku Moskva

Článek

"Dali jsme už v první třetině čtyři góly, to by zpravidla mělo stačit k vítězství. Jenže ve třetí třetině Petrohrad zasypal naši branku střelami," řekl Dominik Hašek ruskému listu Sport-Express. Spartak vedl po dvou třetinách 4:2, jenže pak přišla ze strany domácího týmu smršť - ve třetí herní části směřovalo na Haška 21 střel!

"To už hodně dlouho nepamatuji. V téhle sezóně jsem nezažil složitější třetinu, než bylo těch posledních dvacet minut s Petrohradem. Také je ale pravda, že jsme v tu chvíli nehráli zrovna nejlepší hokej. Ale kluci se bili do posledních minut a v nájezdech se štěstí přiklonilo na naši stranu," byl spokojený český brankář, jehož překonali Weinhandl a Jašin a poslali zápas do nájezdů.

Nájezdy rozhodovaly už říjnový duel mezi oběma týmy v Moskvě, kdy vyhrál Petrohrad. Tentokrát se radovali hráči Spartaku, Haška překonal jen Maxim Sušinskij, zatímco Jakuba Štěpánka dvakrát pokořil Alexej Škotov. Hašek vyhrál v KHL nájezdy poprvé v sezóně.

"O to více si toho cením. I když je pravda, že jsem pro to nic speciálního nedělal, ani jsem se na hráče Petrohradu nijak nepřipravoval. Sušinského finty jsem už dvakrát přechytračil, ale tentokrát se mi šikovně trefil mezi betony," okomentoval to Hašek.

"Tahle výhra nás posílí, vždyť Petrohrad je velmi silný tým a my bojujeme o účast v play-off. Na druhou stranu, tři body za výhru by byly ještě lepší, byli jsme k tomu ve třetí třetině blízko," dodal.

Poprvé také mohl slavit vítězství nad týmem Václava Sýkory, s nímž na jaře slavili  titul Pardubic v české extralize. "Až do tohoto zápasu jsme spolu nemluvili, bylo třeba se soustředit na hokej. Petrohrad u nás vyhrál v letošní sezóně už dvakrát, tak teď byla snad konečně řada na mně," uzavřel povídání Hašek.

Reklama