Hlavní obsah

Chelios přiznal kontakty s Čechovem, na led se však asi nevrátí

Legendární hokejový obránce Chris Chelios potvrdil spekulace o tom, že ho s nabídkou angažmá oslovil ruský účastník KHL Viťaz Čechov. Američanovi řeckého původu, který se zařadil mezi největší postavy hokejové historie, bude přitom v lednu již 49 let a na konci srpna ohlásil po 26 sezónách v NHL definitivní konec kariéry.

Foto: Ryan Remiorz, ČTK/AP

Hokejový obránce Chris Chelios

Článek

Trojnásobný vítěz Stanleyova poháru a také trojnásobný vítěz prestižní Norrisovy trofeje udělované v NHL nejlepšímu obránci dnes společnosti TSN potvrdil, že je prostřednictvím svého agenta Toma Reicha s ruským klubem v kontaktu.

Nápad angažovat Cheliose patrně vzešel z hlavy generálního manažera Viťazu Alexeje Žamnova, jenž v prestižní zámořské soutěži působil v letech 1992 až 2006 a právě s Cheliosem hrál společně tři sezony v Chicagu. I přes kontakty obou stran však Chelios označil dohodu o spolupráci jako "nepříliš pravděpodobnou" s ohledem na svůj věk.

V NHL odehrál Chelios celkem 1651 zápasů a připsal si 948 bodů za 185 branek a 763 asistencí. V play off je s 266 starty i 24 sezónami ve Stanleyově poháru rekordmanem a zaznamenal 144 bodů za 31 gólů a 113 přihrávek. Začátkem roku 2008 se v dresu Detroitu stal druhým nejstarším hráčem v historii NHL. Rekordmanem je Gordie Howe, který v roce 1980 v barvách Hartfordu nastoupil ve věku 52 let a šest dnů.

V dresu Viťazu působí například bývalí hráči NHL Chris Simon and Daniil Markov, mužstvo však uzavírá Tarasovovu divizi a patří k úplně nejhorším týmům celé soutěže.

Reklama